Sunne, franske crêpes med friske bær

IMG_4715 IMG_4718

Pannekaker slår ikke feil! Jeg ville lage pannekaker i en sunnere variant, så jeg gjorde noen forandringer på en fransk crêpes oppskrift jeg kom over på nett. Crêpes er utrolig gode! De stekes løvtynne i pannen og du kan toppe de med alt mulig rart av ulike ting – både søtt og salt. Denne crêpesoppskriften er uten sukker og smør og sunn i seg selv, men hvor sunt det blir til slutt avhenger av hva du topper de med. Jeg liker godt det klassiske norske alternativet bøåbærsyltetøy. For et ekstra sunt alternativ får man nå kjøpt blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker fra Nora. Disse crêpes-ene består av kun 3 ingredienser og er beregnet på 4-6 porsjoner. Jeg lagde 8 pannekaker av røren. For ekstra gode crêpes, bruk gjerne friske blåbær og strø litt melis over til slutt. Her har du oppskriften med bilder:

Sunne, franske crêpes

4 porsjoner (223 kcal pr. porsjon)

ca. 7-8 pannekaker

image

Ingredienser:

3 egg

3 dl skummet melk

100 g siktet, grovt, finmalt byggmel

(Rugmel og speltmel kan også brukes)

litt smør til steking

1 ss melis til topping (kan droppes)

blåbær

Fremgangsmåte:

1.  Finn fram ingrediensene, en bakebolle (gjerne med lokk), visp, stekepanne, stekespade og sikt.

IMG_4679 image

2. Visp 3 gg og 3 dl melk godt sammen for hånd.

IMG_4686 IMG_4689 IMG_4691

3. Sikt inn 100 g mel litt etter litt og rør til tynn, jevn røre.

IMG_4693 IMG_4695

4. La røren svelle/hvile i kjøleskap i ca. 30 min. og rør godt før steking.

5. Varm pannen og ha i litt smør. Sett pannen på middels varme når den har varmet seg opp.

image

6.  For tynne crêpes og best resultat, bruk lite røre så pannen akkurat blir dekket.

IMG_4696 IMG_4701 IMG_4703

IMG_4702 IMG_4706

7. Stek til gyllenbrun farge på begge sider.

image

Forslag til søte toppinger:

Nutella/nugatti, finhakket mørk sjokolade og kokkos, vaniljekesam, blåbærsyltetøy og lettrømme, friske, hele blåbær og melisstrøssel, sukrin/stevia, krem, eple og kanel, banan, peanut butter

image image image

Salt topping:

Bacon, spekeskinke og pesto…

Bon appétit;)

imageimageimage image

 

 

Advertisements

10 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s