Kort om bruk av pizzastein

I fjor sommer (2013) var jeg så heldig å gifte meg med verdens beste mann. En av gavene vi fikk til bryllupet vårt var en pizzastein som vi har brukt hyppig siden da. Før dette har jeg alltid laget pizza på stekebrett i ovnen og har vært fornøyd med det, men etter å ha prøvd pizzastein er det som å spise ute hver gang. Bunnen blir sprø under og saftig og myk på toppen. Har du mulighet til å skaffe deg en pizzastein, så anbefales det på det sterkeste.

Kort om bruk av pizzastein

Pizzasteinen settes inn i kald ovn og varmes gradvis opp med ovnen for å unngå at den sprekker. Varm opp ovnen til max temperatur. Hos meg er det 300 grader celsius på varmluft. Når ovnen er varm nok tas pizzasteinen ut og pizzaen legges på med bakepapir under. Så fort man har lagt på pizzaen begynner deigen å steke på den varme pizzasteinen, og bakepapiret kan dras bort under pizzaen etter 1-2 min. (Bakepapiret kan ta fyr om det blir på pizzasteinen i ovnen). Har du ikke pizzastein, så fortvil  ikke. Du kan gjøre det på samme måte med en vanlig langpanne, men resultatet vil bli noe annerledes. (Er bunnen tynn og ovnen mellom 250 og 300 grader celsius, varmluft, holder som regel 10 min. i steketid).

Pizza regnes for mange som fastfood eller junkfood eller bare som helgekos, og i det menes det at pizza er usunt. Og ja, i mange tilfeller er pizza usunt. Spesielt i tilfeller med frossenpizza og pizza man kjøper ute hvor man ikke vet hva som har blitt tilsatt av unødvendige ingredienser. Men pizza kan være sunt om du lager den selv, og det er definitivt veldig godt! Å lage pizzabunn (se oppskrift her) og pizzasaus (se oppskrift her) selv er ofte billigere enn ferdigkjøpte varianter, og det tar kort tid. Det eneste som tar litt tid er hevingen av deigen, men da kan man bruke tiden på å forberede pizzasaus og pizzafyll, og vips, så er man ferdig:) Ved å lage det selv fra bunn, smaker det ikke bare bedre, men du får også full oversikt over hva du spiser:) Det er få ingredienser som trengs i pizzabunnen, og den er kjapp å blande sammen.

image

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s