Kai Pad Med Mamuang – Kylling med cashewnøtter

Bilde

I går spiste vi Kai Pad Med Mamuang – på norsk: Kylling (Kai/gai) og Cashewnøtt wok til middag. Jeg satt her om dagen og tenkte på hva jeg skulle lage til middag og kom over en oppskrift fra en kokebok jeg fikk på et matlagingskurs i Chiang Mai, Thailand en del år tilbake. Jeg gjorde en god del forandringer fra oppskriften, og inviterte til middag. Alle ble mette og fornøyde;) Maten passer like bra til hverdags som i helgen. Den er enkel å lage, men det som tar litt tid er å kutte opp grønnsakene. Dette er en sunn middag, proppfull av grønnsaker, friske farger og smak! Oppskriften passer til ca. 6 personer, og er du heldig får du litt til overs til en kjapp middag eller lunsj dagen etter:) Her er oppskrift med bilder:

Kai Pad Med Mamuang – Kylling med cashewnøtter

ผัดไก่มะม่วงหิมพานต์
P̄hạd kị̀ mam̀wngh̄imphānt̒

image

ca. 6 porsjoner

Ingredienser:

ca. 680 g kyllingfilet (beregn ca. 1 filet per pers)

champignon

1 liten løk

1 tørket chili til topping (kan droppes)

sukkererter

1/2 gul, rød og orange/grønn paprika i biter

1/2 aubergine

1 squash

litt kyllingbuljong

ca. 1 dl kokkosmelk

1 1/2 ss oyster sauce

1 1/2 ss fish sauce/soy sauce (jeg har brukt dfish sauce –  vanlig i thaimat)

brokkolibunter

2 bokser hermetisk ananas

250 g frosne, grønne erter

jasminris

200 g ristede cashewnøtter

2-3 vårløk til topping

Marinade til kyllingen:

Hvitløk- og chili-marinade

image

2 thai chili (små og sterkere enn vanlig chili), finhakket

2 store hvitløksfedd, finhakket

2 ss olje

saften fra 1/2 lime

2 ss brunt sukker

2 ss fish sauce

2 ss oyster sauce

Fremgangsmåte:

1. Finn fram alle ingrediensene.

image image

 2. Lag marinaden og skjær ca. 680 g kyllingfilet i tynne strimler. Sett til marinering i kjøleskapet i 3-4 timer(eller natten over).

image imageimageimageimageimage

3. Skjær opp grønnsakene i ønsket størrelse. (Begynn med dette i god tid før servering).

image image image image image image image image image

4. Stek grønnsakene i en wok-panne eller varm stekepanne. Del opp i omganger så du ikke koker, men steker grønnsakene til gyldne.

imageimageimage

5. Når alt er stekt, ha alle de stekte grønnsakene i samme panne/ gryte og tilsett buljongen, ca. 1 dl kokkosmelk og 1,5 ss oystersauce og 1,5 ss fish sauce.

image

6. La det koke til væsken fordamper, men pass på at det ikke brenner seg fast.

7. Kok jasminris som anvist på pakken.

image

8. Stek ca. 680 g kyllingfiletstrimler med marinaden noen min på hver side til gjennomstekt og de har fått en gyllen farge. Strø litt sesamfrø over når de er ferdig stekt.

image image image image image image

9. Bland kyllingen med grønnsakene.

image

10. Rist 200 g cashewnøttene i bittelitt olje for å varme dem opp og forsterke smaken.

image image

 11. Topp grønnsakene med cashewnøttene, tørket chili i biter og 2-3 vårløk rett før servering. Pynt med små thai chili, men disse anbefales ikke å spise siden de for den norske gane er i overkant sterke!

image image

Ta fram spisepinnene og kos deg;)

 image imageimage image

Reklamer

9 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s