Dette er en av mine favorittkaker og fast innslag på kakebord hos familien i jula, til festlige anledninger som konfirmasjon, bryllupsdager, jubileumsfeiringer o.s.v. Kaken er mektig og har en sterk sjokoladesmak, er fyldig og søt. Kombinasjonen med sjokoladekakebunn og sjokoladekrem smaker saftig og godt.
Oldemor Harriets chokoladekremkake 

Ingredienser:
100 g smør
210 g farin (sukker)
3 eggeplommer
100 g kokesjokolade
150 g mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 stivpiskede eggehviter
Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene.
2. Romtemperer smør og rør smør og sukker hvitt.
3. Ha i en eggeplomme av gangen.
4. Smelt sjokoladen over vannbad og ha i med det andre.
5. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt i med det andre under konstant omrøring.
6. Stivpisk de tre eggehvitene og vend i med kakedeigen til slutt.
7. Forvarm ovn til 200 grader celsius, varmluft. Stek kaken på 200 grader i 5 min. Slå deretter ned varmen til 180 grader celsius og la kaken steke i 30-40 min. (Varierer fra ovn til ovn. Pass på at den ikke brenner seg).
8. Avkjøl kaken, del i to og lag fyll.
Sjokoladekremfyll:
Ingredienser:
70 g farin (sukker)
1 dl vann
150 g kokesjokolade
5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
1. Kok opp vann og sukker.
3. Smelt sjokoladen med dette. Sett til avkjøling i kjøleskap.
4. Pisk krem og ha den avkjølte sjokoladeblandingen i.
5. Dynk bunnene med litt melk. Smør et sjokoladekremlag over nederste kakebunn og legg det andre over toppen.
6. Dekk så hele kaken med sjokoladekrem og pynt med revet sjokolade, nøtter eller bær.
Kategorier:Dessert,Kaker,Kaker og desserter,Norsk mat,Sjokolade...
Mye godt her altså!!! men den her må jo bare prøves!! – Vi har akkurat prøvd oss på milkshaken du la ut! den var strålende!!!
Så hyggelig:) gøy milkshaken falt i smak! Anbefaler å teste ut denne også;)