Chicken Satay grillspyd

Mitt første møte med Chicken satay grillspyd var på et gatekjøkken i Malaysia som backpacker en del år tilbake. Grillspydene ble tilberedt og  grillet mens vi så på og lukten av sataymarinaden på grillen var nydelig. Under er min versjon av peanutsausen til chicken satayen. Denne satayoppskriften er både rask og enkel å lage (men kyllingen må ligge noen timer i marinaden) og det smaker utrolig godt! Om ønskelig kan man lage ekstra peanutsaus til å servere ved siden av de marinerte grillede sataykyllingspydene. Da bør det holde med halvparten av mengden på peanutsausoppskriften under. Ha gjerne noen grovhakkede peanutter i.  Server med litt ris og grønnsaker eller en lett salat på siden (for oppskrift på en god salat, se her).

Chicken Satay grillspyd

 IMG_3934IMG_3931

Ingredienser:

5-6 kyllingfileter

grillspyd

Peanut saus:

1/2 dl kokkosmelk

1 dl kokkoskrem (det øverste laget i Santa Maria kokkosmelkboksen)

5 ss peanutbutter

3 ss soyasaus

1 ts oyster sauce

1 ts fish sauce

2 ss sitronsaft/limesaft

2 ss brunt sukker

1 hvitløksfedd, revet

1 ts ingefær, revet

2 ts karripulver

2 ts cayennepepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene. Du trenger i tillegg en pakke grillspyd som bløtlegges i vann i 10 min. før de marinerte kyllingstrimlene tres på.

IMG_3825

2. Skjær kyllingen i strimler og legg i en bolle.

IMG_3848IMG_3849IMG_3857

3. Bland alle ingrediensene til marinaden. Start med kokkoskrem, kokkosmelk og peanutbutter.

IMG_3827IMG_3829

4. Ha så i oyster-, fish- og soyasaus, sitronsaft, brunt sukker, cayennepepper, karripulver og revet hvitløk og ingefær. Rør godt om og smak til du er fornøyd.

IMG_3832IMG_3833IMG_3834IMG_3835IMG_3837IMG_3839IMG_3842IMG_3846IMG_3861

4. Ha marinaden over kyllingstrimlene så de dekkes godt. Dekk med plast og sett i kjøleskap til marinering i ca. 4 timer (eller over natten om du har tid).

IMG_3867IMG_3868

5. Tre de marinerte kyllingstrimlene på de fuktede grillspydene og grill noen min. på hver side til gjennomstekt og gyldne utenpå. (Evt. grill de kort på utsiden og ha de i ovnen til de er saftige og gjennomstekt).

 IMG_3888 IMG_3886IMG_3898IMG_3974IMG_3940

6. Server med ris og grønnsaker eller litt salat på siden og lag eventuelt litt ekstra peanutsaus ved siden av til dypping.

IMG_3992 IMG_3998

9 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s