Sjokolademousse med et hint cayenne

IMG_5302Etter å ha tittet på en del oppskrifter på sjokolademousse har jeg kommet fram til versjonen under. Jeg har valgt å tilsette bittelitt cayennepepper for å gi sjokolademoussen et lite kick.

Sjokolademousse med et hint cayenne

IMG_5301

Ingredienser:

1 1/2 plate kokesjokolade (150 g)

2 eggeplommer

2 eggehviter

75 g melis

3 dl kremfløte (+ litt ekstra til å ha ved siden av moussen)

2 ss sukker

1/4 ts cayennepepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_5080

2. Smelt kokesjokoladen med 1/2 dl fløte og bland med eggeplommene.

IMG_5085IMG_5088IMG_5093IMG_5095IMG_5098IMG_5101

3. Ha cayennepepperet i sjokoladeblandingen og bland godt.

IMG_5107IMG_5109IMG_5110

4. Pisk melis og eggehviter luftig.

IMG_5092IMG_5094IMG_5104IMG_5114

5. Vend i med sjokoladeblandingen. Sett til avkjøling.

IMG_5115IMG_5117IMG_5119IMG_5121IMG_5124

6. Pisk 2,5 dl kremfløte med litt sukker til stiv og vend sammen med den avkjølte mousseblandingen.

IMG_5288IMG_5289IMG_5290IMG_5291IMG_5293IMG_5294

7. Ha i dessertskåler, dekk med plast og sett til avkjøling.

 IMG_5297

8. Server med litt krem på siden.

IMG_5345

7 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s