Sunn, kjapp og deilig eggehviteomelett

  IMG_5945

 Er du lei av de samme kjedelige brødskivene til lunsj hver dag? Prøv isåfall denne! Dette er en sunn, rask og lettlaget lunsj som smaker godt og er en fin variasjon i hverdagen. Eggehviteomeletten er luftig og saftig, grønnsakene og timianen gir god smak og litt crunch. Med et grovt rundstykke ved siden av blir du god og mett:)

Sunn, kjapp og deilig eggehviteomelett

til 3 porsjoner

IMG_5939

Ingredienser:

6 eggehviter

2 champignon

1/2 rødløk

1/4 paprika

en bunt revet frisk timian

1 ts hvitløkskrydder

1/2 ts cayennepepper

4 hamburgerrygg/kokt skinke

4 skiver gulost

salt og pepper

bittelitt extra virgin olivenolje til steking

Fremgangsmåte:

1. Skill eggeplommer og eggehviter.

2. Kutt paprika og rødløk i terninger, fjern stilker fra timian og skjær champignon i tynne båter.

IMG_5897

3. Ha salt, pepper, hvitløkspulver og cayennepepper i eggehvitene og pisk til hvitt og luftig.

IMG_5903IMG_5911

4. Skjær skinke og ost i firkanter.

IMG_5901IMG_5904

5. Varm en panne med litt olivenolje. Pisk eggehvitene luftig og hell over i pannen.

IMG_5913IMG_5914IMG_5916

(evt. stek grønnsakene først og ha eggehvitene over etterpå.

6. Ha grønnsakene, osten, skinken og timianen over og stek på middels varme i noen min. til omeletten blir gylden på undersiden.

IMG_5922   IMG_5918

7. Flipp halvparten over den andre halvparten.

IMG_5925

8. Ha omeletten over på en tallerken og server med noen grove rundstykker på siden. (For oppskrift på grove rundstykker, se her).

IMG_5934 IMG_5932

9. Vips så er lunsj til 3 klart:)

IMG_5961

5 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s