Ovnsbakte rotgrønnsaker

IMG_6686

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f. eks. koteletter (oppskrift her), eller til festmat som f.eks. langtidsstekt lammelår (oppskrift her) eller helstekt kylling eller and. Ha i de rotgrønnsakene du foretrekker. De jeg har med i denne oppskriften passer veldig bra å ovnsbake:)

 IMG_6685

Ingredienser:

4 rosemarinkvaster

7 hvitløksfedd

2 gulrøtter

1/4 kålrot/ kålrabi

1 løk

4 poteter

2 små epler

1/2 søtpotet

litt olivenolje

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene (minus koteletter og spicy eplegelé, Oppskrift med disse, kommer her).

IMG_6608

2. Ha litt olje i en ildfast form. Skrell og skjær i strimler/staver gulrøttene…

IMG_6610IMG_6612

3. …potetene…

IMG_6615IMG_6618

4. …søtpoteten…

IMG_6620IMG_6621

5. …kålrabien/kålroten…

IMG_6622IMG_6625

6. …løken…

IMG_6626IMG_6629

7. …og eplene.

IMG_6630IMG_6634

8. Legg rotgrønnsakene i en ildfast form med 4 rosemarinkvister (fjern stilkene) og 7 hele hvitløksfedd (fjern skall) og ha litt olivenolje over.

IMG_6636 IMG_6635IMG_6641IMG_6650

9. Bland rotgrønnsakene litt om hverandre i den ildfaste formen.

IMG_6642IMG_6648

10. Stek rotgrønnsakene i ovnen på 200 grader celsius i ca. 60 min. Ta de ut etter en halvtime og vend litt på dem så de nederste blir ferdige også.

IMG_6656IMG_6683

Reklamer

9 replies »

  1. Jeg lurer på hvor mange personer rotgrønnsakene er beregnet til. Jeg skal lage til 8 pers, og lurer på om jeg kan bruke den mengden som er i oppskriften.
    Jeg skal prøve meg på langstekt lammelår som du har lagt ut, og er spent på om jeg får det til. Gleder meg

    • Hei Ingri.
      Så gøy at du skal prøve deg på langtidsstekt lammelår. Det er en av mine favoritter:) Følger du beskrivelsen får du det nok til:) Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan oppskriften fungerte for deg i etterkant:) Oppskriften på rotgrønnsaken er til en stor ildfast form (til lammelår legger jeg det i en langpanne under lammelåret) og jeg har som regel laget oppskriften til 6 personer. Jeg ville kanskje lagd 1 1/2 oppskrift på rotgrønnsakene om du lager mat til 8 pers og velge et stort lammelår.
      Lykke til! Håper det smaker;)

      • Gjerne litt seint, men alle syntes maten var kjempegod. Lammelåret var kjempemørt det beste gjestene hadde smakt. Jeg var skepitsk en stund til rotgrønnsakene, men de ble kjempegode. 👍 Utenom så laged jeg peppersausen og kantarell opprskriften (med champoing isredenfor) din og de falt i smak. Til dessert så hadde jeg hjemmelaget sitronfromage som også bel en hit.
        Oppskriftene dine er til å anbefale til alle 😊👍 veldig god beskrivelse

      • Wow. Det hørtes ut som litt av en festmiddag du stelte istand! Gøy at du fikk så god respons, at lammelåret ble så mørt og rotgrønnsakene gode:) Og desserten hørtes deilig ut:) Takk for hyggelig respons:) Det varmer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s