Her kommer en oppskrift på hvit fisk på 30 min. Denne oppskriften er enkel, men god og skal fungere selv i en travel hverdag. Cherrytomatene skal stå i ovnen i ca. 20 min, og torsken skal saltes og hvile på benken i ca. 20 min. før steking. Mens disse steker og hviler kan soppen og baconet tilberedes. Etter 20 min. gjenstår det bare å steke torsken mens du legger opp tallerknene med pesto og tilbehør. Torsken blir fort ferdig og skal serveres varm. Vips, så har du en fin middag på en halvtime. (Poteter eller annet tilbehør er ikke beregnet innenfor halvtimen).
Denne oppskriften er ment som god hverdagsmat, men kan også fungere til mer festlige anledninger. Maten kan fort bli litt for salt, så hold igjen på saltet. Jeg har laget min egen hjemmelagde pesto (oppskrift her), men liker du enkel og rask mat, så kan du kjøpe ferdig pesto på butikken.
God middag;)
Stekt torskeloin med pesto, bacon,
stekt sopp og
balsamicobakte cherrytomater
til 4 porsjoner
Ingredienser:
4 torskeloin
4 ss bassilikumpesto (oppskrift her)
5 champignon
220 g kantareller (jeg har brukt hermetiske fra coop)
maldonsalt
nykvernet pepper
litt smør til steking av torsk og sopp
1/2 pakke bacon
1 pakke cherrytomater (ca.10 stk) (oppskrift på balsamicobakte cherrytomater her)
noen poteter (potetrösti, potetmos, kokte poteter med smør o.l.)
Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene. (Det i den røde bollen er potet og sellerirotrösti, men må stekes først. (Oppskrift her.)
2. For oppskrift på balsamicobakte cherrytomater, se her.
3. Salt torsken med maldonsalt/havsalt på begge sider. (Ikke bruk for mye salt – bruk litt mindre enn på bildet, for da blir fisken veldig salt. Dette hindrer fisken fra å falle fra hverandre når den er gjennomstekt). La den hvile på benken i ca. 20 min. før steking. Skyll deretter saltet av torskeloinen under kaldt vann i vasken.
4. Vask og skjær opp champignon og bruk kantarellene hele. Stek det i panne til gyllen brunt.
5. Stek bacon til gyllen og crispi. Legg på et kjøkkenpapir og drener fett.
6. La baconfettet bli igjen i stekepannen og skru til middels varme.
7. Legg torskeloinene i pannen med skinnsiden ned (eller der skinnet har vært) og la de ligge stille til de får en fin farge. La dem ligge til filetene blir hvite halvveis opp på fiskefileten og ha i litt smør i pannen rundt torsken. Snu torskeloinene etter 8 min. og ha i litt smør til. Stek noen minutter til til hele torskefileten ser hvit ut i kjøttet og gyllen oppå – da er den gjennomstekt. (Skru evt ned litt på varmen for å unngå at det brenner seg). Server torsken så fort den er gjennomstekt.
Gode tips til hvordan steke torsk har jeg fra denne siden:
http://www.klikk.no/mat/spise/article633386.ece
8. Ha 1 ss pesto på tallerken. Legg den stekte torskeloinene over.
9. Legg halvparten av baconet på hver tallerken med kantarellene, champignonen og de balsamicobakte cherrytomatene.
10. Tips til annet tilbehør: kokte poteter med smeltet smør, potetstappe eller stekte potetbåter med hvitløk. Her har jeg brukt potet og sellerirot rösti. (Oppskrift her).
10 svar »