Gyldne og sprøstekte potet- og sellerirot – rösti

IMG_6848

Høsten er sesong for rotgrønnsaker, så sellerirot er lett tilgjengelig i butikkene og er på sitt beste:) Denne oppskriften er rask og enkel og er en liten hverdagstreat;) Potet- og sellerirotrösti passer bl.a. bra til frokost med et stekt egg og ristet brød til og evt. noen ekstra baconskiver på siden. Potet-og sellerirotrösti fungerer også bra som middagstilbehør til både kjøtt og fisk. 

Gyldne og sprøstekte potet-og

sellerirot – rösti

IMG_6844

Ingredienser: 

4 store poteter (eller 5 små)

1/2 sellerirot

2-3 vårløk

1 hvitløksfedd

1 pakke bacon

50 g revet parmesan (eller annen ost)

maldonsalt

nykvernet pepper

litt nøytral olje eller smør/margarin

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_6815

2. Skrell poteter og sellerirot og kutt opp i mindre biter.

IMG_6821 IMG_6817IMG_6819

3. Mos potetene og selleriroten med en stavmikser eller riv dem med et rivjern før du kutter dem opp i biter.

IMG_6827IMG_6829imageimage

4. Ha massen i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væsken.

image image image image image image

6. Rasp osten og finhakk hvitløksfeddet og ha i potetblandingen.

image image image

7. Kutt bacon i små biter og stek lett i stekepannen.

imageimage

8. Bland de med potetblandingen og ha over salt og pepper.

imageIMG_6830

9. Grovhakk vårløken og bland i. (Ta ut evt. potet eller sellerirotbitene som ikke har blitt kvernet).

image

10. Form röstiene til tynne, runde biter og stek dem i baconfettet på middels varme. Vil du fritere dem kan du bruke mer olje.

IMG_6836IMG_6838IMG_6840

11. Spises umiddelbart.

IMG_6842 IMG_6845

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s