Stekte kantareller med fløte

IMG_8837

Dette er et enkelt, raskt og et utrolig godt middagstilbehør. Kantareller får du kjøpt på boks på coop prix, eller man kan selvfølgelig plukke selv, men da er det viktig at man vet hva man gjør!!! Husk å skylle kantarellene godt før de stekes.

Kantareller har en særegen og god smak, de passer bra som tilbehør på høsten, og med litt salt, pepper og fløte, blir den kremete, smakfull, mild og god. Server som helgekos eller til fest:)

Stekte kantareller med fløte

Ingredienser:

1 ss smør

 kantareller (glemte å veie kantarellene, så for mengde, se på bildet fra kantareller i stekepannen – ca. 4-5 håndfuller).

nykvernet pepper

salt

1,5 dl fløte

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_8752

2. Skyll og rens kantarellene.

IMG_8747

3. Varm en stekepanne med 1 ss smør og ha kantarellene i.

IMG_8799 IMG_8800

4. Ha over salt og pepper.

IMG_8802

5. Når kantarellene har redusert noe og har blitt litt stekt og gyldne, har du over fløten.

IMG_8805 IMG_8830

6. La putre på svak/middels varme i ca. 2 min. til soppen absorberer noe av fløten og fløtesausen tykner.

IMG_8832

7. Server umiddelbart. Gjerne til viltkjøtt eller lam.

 IMG_8839IMG_8835

Oppskrift på langtidsstekt lammelår her. (Bildet under).

IMG_8885

Reklamer

5 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s