Grunnoppskrift fin pizzabunn

imageDenne pizzabunnen er vanvittig god og blir luftig og sprø når den er ferdig. Den egner seg til både vanlig pizza, calzoner og pizzasnurrer/pizzaboller.

Grunnoppskrift fin pizzabunn

Deigen er nok til ca. 20 pizzasnurrer eller 2 små/1 stor pizza

Ingredienser:

6 dl hvetemel

25 g gjær

1,5-2 dl vann

1 dl melk

50 g smeltet smør

1 ts salt

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

2. Bland hvetemel og salt og ha i en bakebolle.

image image

3. Hvis du bruker ferskgjær, løs dette opp i lunkent vann/melk/smeltet smør (37 grader celsius).

image

4. Ha det våte i bakebollen med det tørre og elt i maskin i ca. 10-15 min. (Noe lenger for hånd).

image image image

5. Når deigen har blitt smidig, settes den til heving under plast eller et kjøkkenhåndkle i 1 time.

image image

6. Gjør ferdig pizzafyll.

7. Etter heving kjevles pizzadeigen ut til stor leiv og etterheves i 1/2 time under plast/kjøkkenhåndkle.

image image image

8. Ha over fyll, sett i ovnen og nyt;)

Reklamer

7 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s