Peppersaus

IMG_8875

Peppersaus

Ingredienser: 

2 dl fløte

1 kjøttbuljongterning på 2 dl vann

1/2 pakke hele pepperkorn

1 ss smør

1/2 ss soyasaus

1 ss maizennamel

1 ss brunt sukker

1 bit brunost (størrelsen bestemmer du selv. Smak deg fram).

1 hvitløksfedd, finhakket

nykvernet pepper

3 charlottløk, finhakket

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_8525

2. Fres og karamelliser finhakket charlottløk og hvitløk i en kjele med 1 ss smør og 1 ss brunt sukker.

IMG_8527 IMG_8530 IMG_8533 IMG_8536 IMG_8541 IMG_8542

3. Bland ut buljongterningen i 2 dl vann.

IMG_8543

4. Ha over buljongvannet og halvparten av fløten. Varm opp til kokepunktet og skru ned varmen.

IMG_8544 IMG_8547 IMG_8552

5. Ha i soyasausen og brunostbiten. (Jeg brukte 2x brunostbiten på bildet). Rør godt mens det putrer og tilsett resten av fløten. Ha over nykvernet pepper og smak deg fram.

IMG_8553 IMG_8561IMG_8554IMG_8556IMG_8558

6. Rør maizennamelet klumpfritt i litt kaldt vann/fløte og ha i sausen. Rør godt i sausen og gi et nytt oppkok for å få bort melsmaken. Rør til sausen tykner litt til. (Smak deg fram med brunost og nykvernet pepper).

IMG_8563 IMG_8565

7. Ha i de hele pepperkornene til slutt og la sausen putre på svak varme i ca. 3 min.

IMG_8567IMG_8570

8. Serveres varm til f.eks. poteter, rotgrønnsaker og kjøtt. Oppskrift på langtidsstekt lammelår (bildet under) her.

 IMG_8885

Reklamer

16 replies »

  1. Hei
    Denne ser virkelig fristende ut og må testes. Siden jeg er nybegynner så kommer det et dumt spørsmål. Siler du sausen før du tilsetter helpepper eller er det løkbiter ol. i sausen ved servering?

    • Hei Pelle. Takk for spørsmål. Ingen spørsmål er dumme:) Peppersausen er veldig god. Jeg finhakker charlottløken og hvitløken veldig godt og liker at det er litt tekstur i sausen, så jeg siler den ikke. Ønsker du en glattere saus kan du sile eller kjøre sausen glatt med en stavmikser etter punkt 4 hvor buljong og halvparten av fløten har blitt tilsatt. Jeg lar hele pepperkorn være i ved servering. Da smaker sausen sterkere, men noen vil foretrekke å ikke spise alle. Det er valgfritt hva du ønsker – evt. hold litt igjen på mengden hele pepperkorn. Lykke til:) Håper det faller i smak!

  2. Hei, og takk for at du delte denne oppskriften! Jeg brukte den til langtidsstekt lammelår (9,5t @80gr til termometret viste 65gr) som var spekket med hvitløk og rosmarin, passet utmerket! Jeg droppet hel pepper og kjørte sausen jevn med stavmikser. Hadde kanskje én ts sukker i, syns den ble søt nok (brunosten bidrar jo også). I tillegg hadde jeg i en dæsj med fruens magiske soppsoya. Ei flaske Barolo fra 2009 som vi har klart å spare i mange år gjorde måltidet perfekt på selveste 17 mai 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s