Lammesuppe med rotgrønnsaker

IMG_9295

Denne suppen er beregnet på lammekjøttrester etter fårikål, lammelår, lammestek o.s.v. Suppen er sunn, smakfull, metter og varmer – kort sagt en god høstmiddag eller lunsj! Jeg har brukt hjemmelaget lammekraft med vann, men man kan også bruke kjøttbuljong. Den blir selvfølgelig best med egen lammekraft (oppskrift her). Ikke kast noe etter lammemiddager – bein kan brukes til kraft, og kjøtt til suppe.

Denne suppen er GOD😉 Anbefaler å teste den ut:)

Lammesuppe med rotgrønnsaker

IMG_9282

Ingredienser:

1 løk

3 ts hvitløkspulver

2 ts tørket estragonkrydder

Totalt 2 L væske:

hvorav ca. 12 dl er lammekraft og 8 dl er vann (Oppskrift på egen lammekraft her).

eller

 ca. 5 kjøttbuljongterninger på 2 L vann

1 ss sukker (evt. stevia for sunnere alternativ)

frisk timian (uten stilk)

1 søtpotet

1 sellerirot

2 gulrøtter

1 purre

salt (bruker du buljong trengs ikke så mye salt, men bruker du utsalget kraft, trengs ganske mye).

nykvernet pepper

ca. 250 g lammekjøtt uten ben og fett (f. eks. rester fra lammelår eller fårikål middag).

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_9215IMG_9231

2. Grovhakk 1 løk og brun i en kjele med litt olje, 2 ts tørket estragon og 3 ts hvitløkspulver. (Ha i litt kraft hvis det brenner seg).

IMG_9219 IMG_9222 IMG_9223 IMG_9224 IMG_9225 IMG_9228  IMG_9233

3. Ha over totalt 2 L væske:

hvorav ca. 12 dl er lammekraft og 8 dl er vann (Oppskrift på egen lammekraft her).

eller

 ca. 5 kjøttbuljongterninger på 2 L vann

Smak deg fram med salt og pepper (Evt. spe ut med litt ekstra vann om du synes det trengs).

IMG_9235 IMG_9236 IMG_9257

4. Ha i 1 ss sukker og revet frisk timian (uten stilk).

IMG_9258  IMG_9260  IMG_9263

4. Vask, skrell og kutt opp 1 søtpotet i staver…

IMG_9241 IMG_9243 IMG_9244

5. …1 sellerirot i biter…

IMG_9247  IMG_9252

6. …2 gulrøtter i små terninger…

IMG_9238 IMG_9240

7. …og 1 purre i ringer.

IMG_9253 IMG_9254 IMG_9255

8. Legg søtpotet- og sellerirotbitene, gulrøttene og purren tilside.

IMG_9256

9. Rens lammekjøttet for fett og bein og kutt opp i biter. Bruk ca. 250 g lammekjøtt uten ben og fett (f. eks. rester fra lammelår eller fårikål middag).

Med ferdig tilberedte fårikål- eller lammelårrester, holder det å ha kjøttet i suppen de siste 10 min. av koketiden sammen med purre og gulrøtter.

IMG_9029 IMG_9232

10. Sellerirotbitene og søtpotetstavene skal koke under lokk i ca. 20 min. til mørt.

   IMG_9268 IMG_9270

11. Ha gulrotbitene, purren, de ferdige lammekjøttrestene og litt mer frisk timian (uten stilk) over de siste 10 min av koketiden.

IMG_9271 IMG_9272 IMG_9275

12. Smak til med salt og pepper og dryss litt revet timian på toppen.

IMG_9279

13. Serveres varm.

IMG_9296IMG_9297IMG_9300

10 svar »

    • Hei Eva. Jeg lager suppen med rester fra andre lammemiddager hvor kjøttet allerede er tilberedt, men det skal gå fint å tilberede den med rått kjøtt også. Da ville jeg kokt den i ca. 2 timer for et mørt og godt resultat og tilsatt grønnsakene de siste 20 min. Med rått kjøtt vil du også få en god kraft i suppen. Om du synes det er nødvendig, kan du tilsette litt annen lammekraft eller kjøttbuljong mot slutten av koketiden. Håper dette var til hjelp. Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s