Budapestrull

IMG_8953

Budapestrull eller budapestkake er en utrolig god variant av den klassiske rullekaken. I en budapestrull består bunnen av nøttemarengs og bærfyllet i den klassiske rullkaken er erstattet med aprikossyltetøy (og evt. hele aprikoser og mandariner), krem og hakkede nøtter. Kaken er morsom og enkel å lage, og man trenger ikke å være masterchef for å få det til – og så ser den utrolig god ut og smaker likedan. Jeg har lest meg opp på diverse oppskrifter på nett. Under er oppskriften på en klassisk hvit budapestrull. Varier gjerne med bruk av ulike typer nøtter og bær/frukter om du liker å eksperimentere.

Lykke til;)

Budapestrull

Ingredienser:

Nøttemarengsbunn:

6 eggehviter

3 dl sukker

100 g malte hasselnøtter (mandler/pistasjnøtter)

1 pakke vaniljesauspulver (skal ikke kokes)

melis (til å strø på kaken etter den er stekt)

Fyll:

aprikossyltetøy

3 dl kremfløte

2 ss sukker

(evt. Aprikos/mandarinbåter i biter – jeg har ikke tatt med det her).

55 g hakkede  hasselnøtter til topping (og evt. noe til å ha i kaken)

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_9124

Fyll:

IMG_9155

2. Pisk 6 eggehviter og 3 dl sukker stivt og hvitt.

IMG_8790 IMG_9125 IMG_8897

3. Rist ca. 100 g hasselnøtter i ca. 10-15 min. i ovnen på 170 grader celsius, varmluft så du kan gni av mesteparten av skallet med et tørt kjøkkenhåndkle og så smaken kommer mer fram.

IMG_9115 IMG_9116 IMG_9117

3. Finmal hasselnøttene med en stavmixer eller i blender. Ha over 1 pakke vaniljesauspulver.

IMG_9119IMG_9120IMG_8796

4. Vend vaniljesauspulver og de finmalte nøttene inn med marengsen.

IMG_8899IMG_9139 IMG_8905 IMG_8907

5. Forvarm ovn til 180 grader celcius, over-og undervarme.

6. Bre nøttemarengsen i et jevnt lag over en bakepapirkledd langpanne og sett midt i ovnen i 25-30 min. (Blir kaken for stiv/brent vil den mest sannsynlig brekke når du prøver å rulle den sammen.

IMG_9146 IMG_9147

7. Ta ut kaken av ovnen og avkjøl. Strø litt melis over kaken.

IMG_9150IMG_9152 IMG_8932

8.  Legg et bakepapir over kaken og legg undersiden av et stekebrett over det igjen. Ta tak i begge stekebrettene og snu kaken rundt.

IMG_8934IMG_8933IMG_8936

9. Fjern bakepapiret veldig forsiktig.

IMG_8937 IMG_8939

9. Pisk 3 dl kremfløte stiv med 2 ss sukker. Ha et lag aprikossyltetøy over kaken og ha over det igjen et lag med den piskede kremen. (Motsatt rekkefølge enn på bildene under). Ha over ca. 55 g grovhakkede hasselnøtter før kaken rulles sammen.

(På bildene har jeg tatt litt for mye fyll – dette gjør det vanskeligere å rulle kaken etterpå, så hold litt igjen på krem og syltetøy).

IMG_8940 IMG_8941 IMG_8943IMG_9164 IMG_8944

10. Rull kakebunnen sammen ved hjelp av bakepapiret det ligger på. Pass på at du ruller stramt nok så kaken ikke blir for flat. Strø resten av de hakkede hasselnøttene på toppen.

IMG_8948

11. Settes i kjøleskap eller serveres umiddelbart. Kaken skal oppbevares kjølig.

 IMG_8959 IMG_8965

Advertisements

11 replies »

  1. Hi Josefine. Looks great but I wonder about the size of the vaniljesaus pack. It’s the little or the big one? One is 19 gr and the other 56. Quite a difference!😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s