Sunn, hjemmelaget tomatsuppe med pastaskruer

IMG_0983

Denne suppen er veldig god og veldig sunn. Suppen inneholder mange grønnsaker og er dermed propfull av vitaminer. Oppskriften under er todelt:

A. Oppskriften på en grønnsaks- og tomat-base. (Denne mengden skal deles på 5, og 5 dl av basen er nok til 1 stor gryte med tomatsuppe – resten kan fryses ned i poser og tas ut når du vil lage en rask og sunn middag fra bunnen av).

B. Oppskrift på 1 stor gryte sunn, hjemmelaget tromatsuppe med pastaskruer.

Server med grove rundstykker på siden. Oppskrift på hvetefrie, grove rundstykker, se her).

Sunn, hjemmelaget tomatsuppe med pastaskruer

IMG_0975IMG_0959

A. Grønnsaks- og tomat-base til 5 supper (ca. 1 1/2 L)

– fordel suppen i poser på 5 dl og frys ned, så har du en rask og sunn suppe senere i uka:)

Ingredienser:

2 middels store gulrøtter – skjær av endene og kutt i grove biter

3 store stangselleristilker – skjær av endene og kutt i grove biter

3 små/ 1 stor løk – skrell og kuttet i grove biter

7  hvitløksfedd, skrell

ca. 2 cm ingefær uten skall – kutt i 2 biter

1/2- 1 rød chili (bruk mengde av chili ettersom hvor sterkt du liker det) – kutt i grove biter

2 paprika – (jeg har brukt 1 gul og 1 grønn) – fjern frø og stilk og kutt i grove biter

1 basillikumplante

3 vårløk/1 minipurre – vask kutt av endene og del i grove biter

ca. 10 røde tomater – vask og grovhakk

1 stor rødbete/ 2 små rødbeter, skrell og kutt opp i grove biter

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_0836

2. Vask og grovhakk alle grønnsakene.

IMG_0839IMG_0910   IMG_0849  IMG_0854

3. Ha grønnsakener unntatt tomaten i en food prosessor. Kjør til en fin blanding.

 IMG_0858 IMG_0861     IMG_0868 IMG_0871 IMG_0875

3. Kutt opp tomatene og kjør smooth i food prosessoren.

IMG_0885   IMG_0890  IMG_0892

4. Bland tomatblandingen med grønnsaksblandingen og kjør helt klumpfri med en stavmikser.

 IMG_0903  IMG_0907

Ingredienser som tilsettes med 5 dl av grønnsaks- og tomatbasen:

B. Sunn, hjemmelaget tomatsuppe med pastaskruer

Tomatsuppe til ca. 4-6 porsjoner.

Ingredienser:

5 dl grønnsaks- og tomat-base

nykvernet pepper

2 ss tomatpuré

1 ss stevia/sukrin

4 grønnsaksbuljongterninger på 1,1 L vann

2 dl melk

(1 dl matfløte)

ca. 150 g tørkede pastaskruer

1 ts lett créme fraiche hver skål på slutten

Fremgangsmåte:

1. Bland ut buljongterningene i vannet og ha i grønnsaksblandingen, 2 ss tomatpuré, 1 ss steviasukker.

IMG_0932 IMG_0936 IMG_0941 IMG_0943

2. Kok opp suppen og ha pastaskruene i. Kok suppen med pastaskruene under lokk i ca. 10 min. Når det er 2 min igjen av koketiden, heller du 2 dl lettmelk i (og evt. 1 dl matfløte for en enda fyldigere suppe).

IMG_0945  IMG_0950 IMG_0953IMG_0964

3. Serveres varm (med 1 ss lett créme fraiche på toppen om du ønsker) og evt. et grovt rundstykke på siden (oppskrift på gode grove rundtsykker  her).

   IMG_0961     IMG_0978 IMG_0981

<div id=»69CCEAC7-041B-470B-BB78A21B258961D6-0B4C335F-6EC2-4142-824ED13253D9F952″></div>

9 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s