Hvitløk- og chili- marinade

IMG_6161

Her er oppskriften på en enkel og smakfull marinade du slenger sammen på et blunk og som kan løfte middagen til nye høyder. Kjøttet skal marineres i ca. 4 timer til natten over – alt ettersom hvor god tid du har. Jo lenger marinering, desto mer setter smakene seg i kjøttet. Denne marinaden er også ypperlig å bruke på grillmat før det legges på grillen.

Hvitløk- og chili- marinade

IMG_6157

Ingredienser:

1 chili, finhakket (har chilien mange frø, så juster mengden etter eget ønske. Jeg foretrekker litt sterk mat, og bruker 1 chili).

2 store hvitløksfedd, finhakket

2 ss olje

saften fra 1/2 lime

2 ss brunt sukker

2 ss fish sauce (kan erstattes med soya saus)

2 ss oyster sauce

Frengangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

2. Finhakk 1 chili og de 2 store hvitløksfeddene.

IMG_6144 IMG_6146 IMG_6147 IMG_6148

3. Bland alle ingrediensene i en skål:

…2 ss olje, saften fra 1/2 lime, 2 ss brunt sukker, 2 ss fish sauce (kan erstattes med soya saus) og 2 ss oyster sauce.

IMG_6150 IMG_6151 IMG_6152 IMG_6153 IMG_6154 IMG_6155

4. Ha i ønsket kjøtt/fisk/kylling til marinering. Mariner i ca. 4 timer til natten over for best resultat.

IMG_6169

Oppskrift på Hvitløk- og chili-marinerte koteletter med stekte grønnsaker og quionoa her. (Se bildet under).

IMG_6236

Advertisements

2 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s