Hvitløk- og chili-marinerte koteletter med stekte grønnsaker og quinoa

IMG_6234

Her er oppskriften på en enkel og god variant av kotelettmiddag med grønnsaker. Med hvitløk- og chili-marinaden, får kotelettene en spennende vri og middagen et løft. Quinoa er sunt og godt og proteinrikt. Her har jeg tilberedt maten i panne (bruk gjerne wok-panne om du har), men har du begynt grillsesongen, så sleng gjerne både grønnsker og koteletter på grillen.

Hvitløk- og chili-marinerte koteletter med

stekte grønnsaker og quinoa

IMG_6263 IMG_6245 IMG_6246

Ingredienser:

2-4 koteletter

hvitløk- og chili- marinade (oppskrift her)

2 dl quinoa (jeg bruker brun quinoa)

3 dl vann

1 spisspaprika

1/2 brokkoli

1 rødløk

1 avlang, søt paprika

3 vårløk

2 never sukkererter

1 squash

3 never cashewnøtter naturell (uristede og uten salt)

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene. (minus ingefær).

IMG_6179

2. Lag marinaden (oppskrift her).

image

3. Ha kotelettene i marinaden, dekk bollen med plast og sett kalt til marinerig i ca. 4 timer eller natten over om du har mulighet. (Jo lenger den marineres, desto bedre setter smakene fra marinaden seg.

IMG_6166 IMG_6169 IMG_6175

4. Vask og del opp grønnsakene.

IMG_6180 IMG_6182 IMG_6185 IMG_6188 IMG_6191 IMG_6192

5. Stek squash, brokkoli og rødløk under lokk på høy varme med litt olje i pannen. Ta av lokket etterhvert som brokkolien er gjennomtrukket og stek kort videre til grønnsaken får litt farge. Ha grønnsakene over i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie så det holder seg varmt.

IMG_6195 IMG_6197 IMG_6201

6. Stek deretter kort vårløken, sukkerertene, paprikaen og cashewnøttene til de får litt farge, men beholder den sterke fargen og sprøheten.

 IMG_6202 IMG_6206 IMG_6208 IMG_6210

7. Ha 2 dl quionoa i en kjele og ha over 3 dl vann. Kok på svak varme i ca. 20 min. under lokk til de har svellet og hell av overflødig vann. (Jeg liker også når de er litt underkokt og gir litt crunch til maten).

IMG_6205 IMG_6215 IMG_6218 IMG_6224 IMG_6225

7. Stek kotelettene (eller grill dem) noen minutter på hver side.

IMG_6211 IMG_6212 IMG_6219 IMG_6222

8. Legg litt quinoa på tallerkenen med grønnsakene rundt og koteletten over.

IMG_6230   IMG_6236  IMG_6240   IMG_6248 IMG_6250

God middag!

Advertisements

9 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s