Pizza med mascarpone, parmesan og chorizo
Jeg smakte pizza med mascarpone for første gang på en italiensk restaurant for noen uker siden. Den smakte kremet og fantastisk godt og inspirerte meg til å teste ut min egen variant av den hjemme. Denne pizzaen ble fort en favoritt hjemme hos oss. Under ser du bilder av pizzaen både med grov og med fin bunn. For sprø bunn anbefaler jeg å bruke pizzastein til steking av pizzaen om du har.
Ingredienser:
1 grov pizzabunn (oppskrift her) eller 1 fin pizzabunn (oppskrift her)
olivenoljebasert pizzasaus (oppskrift her) eller tomatbasert pizzasaus (oppskrift her)
8-10 ss mascarponeost (kommer an på hvor stor pizzaen din er).
50 g parmesanost
ca. 5 cm chorizopølse i biter
1/2 purreløk
1/2 liten rødløk
5 cherrytomater
nykvernet pepper
oregano
Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene. + ingredienser til pizzabunn og pizzasaus (se link under).
2. Lag pizzabunn. Grov (oppskrift her) eller fin bunn (oppskrift her).
3. Lag tomatsaus (oppskrift her) eller den olivenoljebaserte pizzasausen (oppskrift her).
4. Vask og del opp 1/2 purre og 1/2 rødløk i ringer, 5 cherrytomater i båter og 5 cm chorizopølse (fjern skinnet først) i biter.
6. Kjevle ut pizzabunnen og ha over pizzasausen. Legg 8-10 ss mascarponeost rundt på pizzaen. Fordel purren og cherrytomatbåtene rundt på pizzabunnen og strø 50 g parmesanost over. Ha over chorizobitene og krydre til slutt med litt nykvernet pepper og oregano.
8. Stekebrett: Forvarm ovnen til 225 grader celsius og stek pizzaen på varmluft i ca. 15 min. til bunnen er stekt og osten smeltet. (Skru eventuelt over på grillfunksjon i 1 min. på slutten).
Pizzastein: Forvarm ovnen til 300 grader celsius, varmluft. Det er viktig at pizzasteinen varmes opp med ovnen, eller så kan du risikere at den sprekker. Når pizzasteinen er varm løftes pizzaen over på den ved å ta tak i bakepapiret på begge sider og løfte med en rask og bestemt bevegelse så ikke toppingen faller av. La pizzaen steke i noen få min. til bunnen har blitt sprø nok til at du klarer å nappe ut bakepapiret under pizzaen (ellers vil bakepapiret ta fyr). Stek pizzaen i ca. 10-15 min. Det viktige her er å følge godt med på når osten på toppen har smeltet.
For en ekstra sprø og god bunn, anbefales bruk av en pizzastein. Litt om bruk av pizzastein her).
2 svar »