Pizza med mascarpone, parmesan og chorizo

IMG_7668

Pizza med mascarpone, parmesan og chorizo

Jeg smakte pizza med mascarpone for første gang på en italiensk restaurant for noen uker siden. Den smakte kremet og fantastisk godt og inspirerte meg til å teste ut min egen variant av den hjemme. Denne pizzaen ble fort en favoritt hjemme hos oss. Under ser du bilder av pizzaen både med grov og med fin bunn. For sprø bunn anbefaler jeg å bruke pizzastein til steking av pizzaen om du har. 

IMG_7663 IMG_6459 IMG_6442

Ingredienser:

1 grov pizzabunn (oppskrift her) eller 1 fin pizzabunn (oppskrift her)

olivenoljebasert pizzasaus (oppskrift her) eller tomatbasert pizzasaus (oppskrift her)

8-10 ss mascarponeost (kommer an på hvor stor pizzaen din er).

50 g parmesanost

ca. 5 cm chorizopølse i biter

1/2 purreløk

1/2 liten rødløk

5 cherrytomater

nykvernet pepper

oregano

Fremgangsmåte: 

1. Finn fram ingrediensene. + ingredienser til pizzabunn og pizzasaus (se link under).

 IMG_6393

2. Lag pizzabunn. Grov (oppskrift her) eller fin bunn (oppskrift her).

image

3. Lag tomatsaus (oppskrift her) eller den olivenoljebaserte pizzasausen (oppskrift her).

Cottage pai og bagels 010 IMG_0236

4. Vask og del opp 1/2 purre og 1/2 rødløk i ringer, 5 cherrytomater i båter og 5 cm chorizopølse (fjern skinnet først) i biter.

IMG_6385 IMG_7347 IMG_6395 IMG_6386 IMG_6387 IMG_6389

6. Kjevle ut pizzabunnen og ha over pizzasausen. Legg 8-10 ss mascarponeost rundt på pizzaen. Fordel purren og cherrytomatbåtene rundt på pizzabunnen og strø 50 g parmesanost over. Ha over chorizobitene og krydre til slutt med litt nykvernet pepper og oregano.

IMG_6405  IMG_6408 IMG_6409 IMG_7661 IMG_6410 IMG_6413   IMG_6418

8. Stekebrett: Forvarm ovnen til 225 grader celsius og stek pizzaen på varmluft i ca. 15 min. til bunnen er stekt og osten smeltet. (Skru eventuelt over på grillfunksjon i 1 min. på slutten).

Pizzastein: Forvarm ovnen til 300 grader celsius, varmluft. Det er viktig at pizzasteinen varmes opp med ovnen, eller så kan du risikere at den sprekker. Når pizzasteinen er varm løftes pizzaen over på den ved å ta tak i bakepapiret på begge sider og løfte med en rask og bestemt bevegelse så ikke toppingen faller av. La pizzaen steke i noen få min. til bunnen har blitt sprø nok til at du klarer å nappe ut bakepapiret under pizzaen (ellers vil bakepapiret ta fyr). Stek pizzaen i ca. 10-15 min. Det viktige her er å følge godt med på når osten på toppen har smeltet.

For en ekstra sprø og god bunn, anbefales bruk av en pizzastein. Litt om bruk av pizzastein her).

 IMG_6440 IMG_7662  IMG_6447 IMG_7664  IMG_6452  IMG_6462  IMG_7667

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s