Rask og enkel smuldrepai med røde plommer og valnøtter

IMG_7517

Rask og enkel smuldrepai med røde plommer

Smuldrepai slår alltid an. Denne er rask å lage og utrolig enkel og så smaker den fantastisk godt i tillegg! Smuldrepaien smaker godt av det myke, saftige plommefyllet mot den crispi og karameliserte smuldretoppen med valnøtter. Server med litt vamiljeis eller pisket krem på siden og vips så får du en knallgod dessert.

Enjoy;)

IMG_7501

Ingredienser:

150 g sukker

100 g mel

150 g smør

1 klype maldonsalt

50 g havregryn

2 ss kanel

75 g grovhakkede valnøtter

10 røde plommer (husk å fjerne steinene) + litt sukker til å strø over plommene

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene + 10 røde plommer.

IMG_7468

2. Bland det tørre. Romtemperer smør og del opp i terninger som blandes med det tørre til en smulete «deig».

IMG_7470 IMG_7473

3. Skyll og del 10 røde plommer i 2 og ta ut steinene! Skjær dem deretter i skiver og legg dem lagvis i formen. Jeg bruker her en rund ildfast form og legger dem lagvis i sirkler mot midten.

IMG_7474 IMG_7475 IMG_7477 IMG_7482

4. Strø litt sukker over plommene og smuldre deretter paismulene over toppen og pass på at det blir jevnt fordelt.

IMG_7484 IMG_7487 IMG_7495 IMG_7490

5. Forvarm ovnen til 180 grader celsius, varmluft og stek paien i ca. 30-40 min. til den får et litt gyllent lokk, godlukten sprer seg i rommet og det pipler rød plommesaft opp langs kantene. (størrelse på form).

IMG_7498 IMG_7499  IMG_7509

6. Server med litt vaniljeis eller pisket krem på siden.

IMG_7512  IMG_7514

Reklamer

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s