Lag ditt eget kryddersmør

IMG_7692

Kryddersmør hører med som et av mange tilbehør til grillmaten. Hvorfor ikke lage ditt eget? Det er enkelt og tar kort tid! Dette kryddersmøret smaker godt og litt syrlig fra sitronpepperet og passer derfor godt til bl.a. sjømat. Sitronpepper kan evt. erstattes med vanlig pepper om du ønsker det mindre syrlig og vil ha det til f.eks. kjøtt. Mengden holder til middag til mange eller mange middager:).

Kryddersmør

IMG_7743

Ingredienser:

175 g ekte smør

1 stor neve timian (uten stilk)

3 ts chiliflak

1-2 ts sitronpepper (til fisk) (bruk varnlig sort pepper til kjøtt).

1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_7680

2. Romtemperer smør så det blir mykt nok til å blande med en gaffel. Ha smøret i en skål og ha over 3 ts. chiliflak, 2 ts sitronpepper og 1 ts paprikapulver.

IMG_7684

3. Fjern timianbladene fra stilkene og ha i skålen med resten. Bland godt.

IMG_7686 IMG_7687 IMG_7688

4. Legg litt plastfolie på benken og ha kryddersmøret over.

IMG_7689

5. Form kryddersmøret til en pølse ved å rulle det inn i plastfoliet. Tvinn endene så kryddersmøret strammes inn til en avlang pakke som settes i kjøleskap til den stivner.

IMG_7690 IMG_7694

6. Når smøret har stivnet tar du den ut, åpner pakken i den ene enden. Da er det bare å skjære av litt etter litt etter behov og legge den tilbake i kjøleskapet til senere. Server f. eks til bakte poteter.

IMG_7743 IMG_7801

Reklamer

2 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s