Lett pastasalat med kylling

IMG_9367

Lett pastasalat med kylling

Oppskriften har jeg fra et fransk matmagasin som heter Vital Food, men har gjort mine egne små  forandringer. Oppskriften er enkel å lage og smaker lett og godt – en perfekt sommerlunsj!

IMG_9383

Til 4 porsjoner.

Ingredienser:

250 g penne (pasta) (jeg bruker fullkorn her)

2-3 kyllingfileter i strimler

1/4 – 1/2 rødløk i

4 håndfuller små baby leaves- salat

100 g erter

100 g grønne bønner/ aspargesbønner

2 ss med soltørkede tomater

Parmesan

Sennepsdressing:

2 ss olivenolje

1 liten ss eplecidereddik

2 ss sennep

1 ss honning eller sukker

salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_9268

2. Kok 250 g penne, drener av vannet og ha i en bolle.

 IMG_9272 IMG_9273  IMG_9275   IMG_9295

3. Strø parmesan over og bland lett i den varme pastaen.

IMG_9303

4. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek til brune på begge sider i en panne. (De trenger ikke å bli gjennomstekt  på dette tidspunktet). Legg dem over i en ildfast form og forvarm ovnen til 200 grader celsius, varmluft i ca. 13-15 min. alt ettersom hvor store eller små de er.

 IMG_9278 IMG_9288 IMG_9297 IMG_9307 IMG_9315 IMG_9330

5. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile på benken i noen minutter før du skjærer i den for saftigst mulig resultat. Kyllingen kan brukes både varm og kald i pastasalaten.

IMG_9343

6. Kok opp vann og la aspargesbønnene og ertene trekke i ca. 2 min. Hell så av vannet og legg bønnene og ertene tilside.

IMG_9331 IMG_9333 IMG_9334

7. Grovhakk rødløk og soltørkede tomater og ha i bollen med pastaen.

IMG_9287 IMG_9318 IMG_9321

8. Ha aspargesbønnene og ertene i bollen med resten og strø litt parmeesan over før du blander lett.

IMG_9337 IMG_9339 IMG_9340

9. Skjær kyllingfiletene opp i strimler og ha i bollen.

IMG_9346 IMG_9347

7. Lag dressingen:  Bland 2 ss olivenolje, 1 liten ss eplecidereddik (pass på å ikke få for mye. Start heller med litt og smak deg fram), 2 ss sennep, 1 ss honning eller sukker, salt og nykvernet pepper.

IMG_9308 IMG_9311 IMG_9312 IMG_9313 IMG_9324

10. Ha over dressingen i bollen og bland lett.  Til slutt har du i salaten og strør over litt parmesan.

IMG_9352 IMG_9353 IMG_9361

11. Pastaen kan spises både varm og kald og passer bra som en lett og god sommerlunsj.

 IMG_9369  IMG_9391 IMG_9363

Reklamer

8 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s