Timianmarinert svinestek med svor, mango-, chili-, lime-salat og croquetter

IMG_3390

Her kommer et godt forslag på en førjulsmiddag eller romjulsmiddag – saftig, timianmarinert svinestek med sprø svor. Med steketermometer blir steken saftig og god og svoren gir middagen et lite crunch og et lite løft. Med gode tilbehør blir dette en fantastik god middag for hele familien.

Enjoy;)

Ingredienser:

ca. 2 kg svinestek med svor

Dobbel oppskrift med timianmarinade (ikke doble mengden på cayennen). (Oppskrift her).

Forslag til tilbehør:

1 oppskrift på balsamicobakte cherrytomater (Oppskrift her).

1 oppskrift på croquetter (Oppskrift her).

1 oppskrift på mango, chili, lime-salat (oppskrift her)

1 oppskrift på ovnsbakte hvitløkspotetbåter (oppskrift her)

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_3289

2. Fjern embalasjen og plasser steken i en bolle. Pass på at svinesteken er helt gjennomtint.

IMG_3297

3. Skjær opp svoren på svinesteken i ruter.

IMG_3300

IMG_3302

IMG_3307

4. Er svinesteken i flere deler, binder du den sammen med litt tråd etterpå.

IMG_3309 IMG_3311 IMG_3312 IMG_3314

5. Lag timianmarinaden og ha over svinesteken i en bolle. Dekk med plast og sett til marinering i kjøleskap i ca. 4 timer til natten over. Jo lenger du marinerer, desto mer smak vil svinesteke få fra marinaden. Halvveis i marineringen snur du steken rundt så svoren ligger vendt nedover i marinaden resten av tiden.

IMG_6177  IMG_3318  IMG_3322
IMG_3326

6. Ta ut svinesteken av kjøleskapet og la den stå litt på benken før du steker den så temperaturen i kjøttet stiger. Da vil stekingen bli gjevnere.

7. Hell 1 L vann i en dyp langpanne og sett inn nederst i ovnen på 210 grader celsius, varmluft.

8. Legg svinesteken med svorsiden ned på en rist. Plasser risten rett over langpannen med vannet og damp steken med svorsiden ned i ca. 35-40 min.

IMG_3363 IMG_3369

9. Etter 40 min. tas svinesteken ut av ovnen.

IMG_3372  IMG_3378 IMG_3379

10. Snu svinesteken så svoren vender opp. Stikk et steketermometer inn i stekens tykkeste del. Hell av vannet fra den dype langpannen og plasser steken over i langpannen. Senk temperaturen til 150-170 grader celsius og stek videre til steken når en kjernetemperatur på 74 grader celsius. Det tar ca. 1 time. (Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg nøye med på steketermometeret). Legg et aluminiumsfolie over steken om du synes svoren får nok farge.

IMG_3383 IMG_3387 IMG_3388 IMG_3385

11. Rett før du tar ut steken, kan du switche til grill- og varmluftsfunksjon og skru opp temperaturen til 220 grader celsius. Grill svoren i ca. 5 min. til den bobler og blir crispi og sprø – MEN pass på, for med grillfunksjon kan svoren fort bli brent og kjernetemperaturen fort overstige ønsket temperatur!!! La steken hvile under aluminiumsfolie noen minutter på benken etter steketid.

IMG_3390 IMG_3393  IMG_3395 IMG_3396

12. Mens steken står i ovnen lager du tilbehørene.

IMG_3400 IMG_3402

14. Etter at steken har hvilt litt, skjærer du den opp i skiver og serverer.

IMG_3406  IMG_3411 IMG_3414IMG_3407

God middag!

11 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s