«Konfiterte» poteter

Konfitering er å koke i fett. Sunt er det kanskje ikke, men ved spesielle anledninger og i mindre mengder er det skikkelig fancy kosemat/ festmat. Denne gangen har jeg laget det til helstekt and, men de fungerer også bra til mye annet. Jeg kom over en side kalt Hobbykokken med gode tips til tilbereding av poteter for å gjøre dem sprø og gode utenpå og fluffy og myke inni (se link nederst på siden). Potetene er utmerket som tilbehør til helstekt and (oppskrift her) eller andebryst (oppskrift kommer her).

Ingredienser: 

1 kg poteter

1 dl extra virgin olivenolje

1 dl andefett

1 hel hvitløk (ca. 10-12 fedd)

5 rosmarinstilker

nykvernet pepper

maldonsalt

1 ts natron

Fremgangsmåte:

1.Finn fram ingrediensene.

IMG_4444

2. Skrell 1 kg poteter og kok dem i 5 min. med 1 ts natron i vannet. (Dette vil ikke gi smak på potetene, men gi et sprøtt resultat utenpå og fluffy resultat inni potetene når du har konfitert dem i ovnen).

3. Ha 1 dl olivenolje og 1 dl andefett (tilbereder du and, så trenger du i og for seg kun å ha over oljen og la potetene stå under anden i ovnen for å absorbere fett som drypper av) i en ildfast form og legg potetbitene over i formen så de blir godt dekket av oljen. Knus hvitløksfeddene med neven, men du trenger ikke å skrelle dem. Legg hvitløk og rosemarin i den ildfaste formen rundt potetene. Krydre med salt og pepper.

4. Sett den ildfaste formen med potetene i ovnen. Tilbereder du kjøtt eller fugl (f.eks) and, lar du anden ligge på er rist over den ildfaste formen så fettet drypper ned i formen.

5. Stek potetene på 200 grader celsius i ca. 1 time. Snu litt på dem underveis så de får en jevn brunfarge under stekingen. Snu eventuelt ned på varmen eller dekk formen med litt aluminiumsfolie om du synes potetene har fått god nopk farge.

Enkel kjemi gir perfekte poteter

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s