Bacalao

IMG_0373 IMG_0411

Bacalao er en deilig fiskerett bestående av torsk i en tomatbasert saus. Middagen er fargerik, sunn og god og en fin variasjon til ovnsbakt, trukket eller pannestekt torsk. Server med et godt brød på siden.

6-8 porsjoner

Ingredienser:     

8 torskefileter/ skreifileter uten skinn og bein (kan også bruke klippfisk)

6 middels store poteter (ca. 800 g)

2 store rødløk

1 stor rød/gul eller grønn paprika (evt. litt av alle)

2 chili

8 hvitløksfedd

1 pakke cherrytomater (ca. 160 g)

2 bokser hermetiske tomater (ca. 800 g)

4 ss tomatpuré (80 g)

2 ss brunt sukker (60 g)

30 g balsamicoeddik

2 ss extra virgin olivenolje

1 dl tørr hvitvin

3 laubærblader

maldonsalt

nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1.Finn fram ingrediensene.

IMG_0299

2.  Skrell potetene og kutt opp i tynne strimler.

IMG_0305

3. Del rødløken i 2 og så i strimler.

4. Del paprikaen i biter og cherrytomatene i to.

5. Finhakk hvitløksfeddene og 2 chili og fres i en gryte med 2 ss extra virgin olivenolje til blankt.

6. Tilsett grønnsakene i gryta og fres til løken blir blank og det reduseres noe (ca. 5-10 min).. Hell over 1 dl tørr hvitvin og la putre noen minutter til all alkohol fordamper. Har noe festet/»brent» seg i bånn av gryten, skraper du dette forsiktig av nå så det blander seg med sausen.

7. Ha over 2 bokser hermetiske tomater, 80 g tomatpuré, 60 g brunt sukker, 30 g balsamicoeddik, 3 laubærblad, salt og pepper.

8. Tin torskefileten helt om den er frossen og klipp den opp i biter. Salt torskebitene med maldonsalt og la dem stå med på benken i ca. 20 min. Dette vil binde væsken i torsken noe og hjelpe så de ikke flaker seg så fort i gryten.  Skyll av saltet i kalt vann etter 20 min.

9. Ha torsken i gryta med resten. La de putre/ trekke i ca. 20 min. om de er litt frosne eller 15 min. om de er tint. Det er viktig å ikke røre i gryta etter torsken er lagt i, for da vil de fort gå i oppløsning.

10. Nytes varmt, gjerne med godt brød på siden. F.eks. dette eltefrie frøbrødet. Oppskrift her.

IMG_0414IMG_0417IMG_4293

12 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s