Bacalao er en deilig fiskerett bestående av torsk i en tomatbasert saus. Middagen er fargerik, sunn og god og en fin variasjon til ovnsbakt, trukket eller pannestekt torsk. Server med et godt brød på siden.
6-8 porsjoner
Ingredienser:
8 torskefileter/ skreifileter uten skinn og bein (kan også bruke klippfisk)
6 middels store poteter (ca. 800 g)
2 store rødløk
1 stor rød/gul eller grønn paprika (evt. litt av alle)
2 chili
8 hvitløksfedd
1 pakke cherrytomater (ca. 160 g)
2 bokser hermetiske tomater (ca. 800 g)
4 ss tomatpuré (80 g)
2 ss brunt sukker (60 g)
30 g balsamicoeddik
2 ss extra virgin olivenolje
1 dl tørr hvitvin
3 laubærblader
maldonsalt
nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
1.Finn fram ingrediensene.
2. Skrell potetene og kutt opp i tynne strimler.
3. Del rødløken i 2 og så i strimler.
4. Del paprikaen i biter og cherrytomatene i to.
5. Finhakk hvitløksfeddene og 2 chili og fres i en gryte med 2 ss extra virgin olivenolje til blankt.
6. Tilsett grønnsakene i gryta og fres til løken blir blank og det reduseres noe (ca. 5-10 min).. Hell over 1 dl tørr hvitvin og la putre noen minutter til all alkohol fordamper. Har noe festet/»brent» seg i bånn av gryten, skraper du dette forsiktig av nå så det blander seg med sausen.
7. Ha over 2 bokser hermetiske tomater, 80 g tomatpuré, 60 g brunt sukker, 30 g balsamicoeddik, 3 laubærblad, salt og pepper.
8. Tin torskefileten helt om den er frossen og klipp den opp i biter. Salt torskebitene med maldonsalt og la dem stå med på benken i ca. 20 min. Dette vil binde væsken i torsken noe og hjelpe så de ikke flaker seg så fort i gryten. Skyll av saltet i kalt vann etter 20 min.
9. Ha torsken i gryta med resten. La de putre/ trekke i ca. 20 min. om de er litt frosne eller 15 min. om de er tint. Det er viktig å ikke røre i gryta etter torsken er lagt i, for da vil de fort gå i oppløsning.
10. Nytes varmt, gjerne med godt brød på siden. F.eks. dette eltefrie frøbrødet. Oppskrift her.
Kategorier:Fisk,Middag,Sunt og godt,Supper og gryter
12 svar »