Klassisk daim iskake med nøttebunn

Lyst på noe godt i helgen? Denne iskaken er lettlagd og utrolig god og passer like godt til helgekos som på kakebordet ved festlige anledninger:)

IMG_0550

Nøttebunn:

Ingredienser: 

4 eggehviter

100 g sukker

150 g mandler

en klype salt

Fremgangsmåte:

1.  Finn fram ingrediensene.

IMG_8114

2. Ha mandlene i en blender eller bruk stavmikser og kjør de til en fin masse.

IMG_8118IMG_8123

3. Skill eggeplommer og hviter.

IMG_8127

4. Pisk eggehviter og sukker og en liten klype salt stivt.

IMG_8128IMG_8130IMG_8134IMG_8137 IMG_8138

5. Vend mandelmassen inn med det andre.

IMG_8141IMG_8142IMG_8143

6. Smør litt smør nederst langs kanten på en springform og dekk bunn av en springform med massen.

IMG_8133IMG_8148IMG_8150

7. Stek i ovnen i ca. 30 min. på 175 grader celsius.

IMG_8152

8. Avkjøl i form.

IMG_7928

Daim-is: 

IMG_0539

Ingredienser:

2 pakker daim/ daim strøssel (ca. 200-300 g)

3 dl kremfløte

3 eggeplommer + 1 egg

3 eggehviter

75 g sukker

1,5 toppede ts vaniljesukker/ 1 ts vaniljeessens

en klype salt

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene + vaniljesukker.

IMG_0435

2. Grovhakk daimen eller bruk daimkuler og sett til side.

3. Skill eggeplommer og eggehviter.

4. Pisk eggeplommene, sukker og det hele egget til tykk eggedosis. Ha over i en bolle og sett til side.

5. Pisk kremfløten med vaniljesukker eller vaniljeessens i til krem og ha den i en bolle.

6. Pisk eggehvitene og en klype salt stivt. (Bollen må være helt ren før dette gjøres, ellers blir ikke eggehvitene stive).

IMG_0456

7. Vend kremen og den stive eggehviten og eggedosisen forsiktig sammen til det blir én flytende ismasse.

8. Ha i 1 pakke daimbiter/kuler og spre de godt, men forsiktig i røren.

9. Hell isblandingen over den ferdige, avkjølte nøtteblandingen som fremdeles er i springformen og strø den siste pakken daim over toppen.

10. Sett daim-iskaken i fryseren over natten. Da blir den gjennomfrossen og lettest å håndtere når den skal serveres.

11. Sett iskaken noen min på benken før servering så den blir litt mykere før den skjæres i.

IMG_0547

 

Advertisements

4 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s