Josefines frokostpannekaker med havregryn

IMG_1197

Dette har blitt mine favorittpannekaker som jeg har spist omtrent daglig i lange tider nå etter inspirasjpon fra et program av tv-kokken Nigella Lawson.   Havregrynet gjør at de metter bedre enn andre pannekaker og gjør dem sunnere enn om de var laget med hvetemel. Kefir og cottage cheese gjør dem saftige og gode. Server med f. eks. litt mager vaniljekesam og en dæsj med blåbærsyltetøy, friske bær, hakkede nøtter, bananskiver o.s.v.

ca. 8-10 små pannekaker

Ingredienser:

2 dl havregryn,

1 klype salt

1 ts kanel

1 ts bakepulver

1 dl kefir eller melk (kefir gir et saftigere resultat)

50 g mager cottage cheese

2 egg

1 ts vaniljesukker eller vanila paste

Fremgangsmåte:

1.Finn fram ingrediensene.

IMG_1150

2. Ha havregryn i en blender og kjør til fint havremel. Bland i 1 ts kanel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver og en klype salt.

3. Kjør 50 g mager cottage cheese, 1 dl kefir/melk og 2 egg i en blender til klumpfritt.

4. Rør det våte inn med det tørre til klumpfritt.

5. Varm en panne med litt smør og testlag en minipannekake for å sjekke varmen i pannen.

6. Når temperaturen er bra, har du små rundinger/lapper med pannekakerøre i pannen. La steke på middels varme til det begynner å boble på pannekakenes overflate. Da snus de rundt og stekes noen få min. på den andre siden.

7. Har du pannekakerøre til overs, så ha det over i et glass med lokk og sett i kjøleskapet til senere. Røren vil trekke til seg væsken og tykne til, så bland den ut med litt vann eller melk/kefir før du steker dem neste gang.

8. Server pannekakene rykende varme rett fra pannen med blåbærsyltetøy og evt. vaniljekesam og friske bær.

Advertisements

8 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s