Scampisalat med hvitløksrømmedressing

IMG_2569

Ideen til scampi-salat har jeg fra en bok jeg fikk til jul. Her er min egen versjon hvor scampien er marinert i min teriyaki-marinade og med min hvitløksrømmedressing på siden. Salaten er sunn og god og gir en lett metthetsfølelse. Den fungerer like bra til middag som til lunsj.

Enjoy;)

Til ca. 2 porsjoner

Ingredienser:

ca. 370 g scampi (ca. 20 stykker)

1 porsjon teriyaki-marinade (oppskrift her)

Salat:

1 pakke feldsalat mix (65 g)

50 g sukkererter

100 g avokado

50 g mango

40 g rødløk

6 cherrytomater

bittelitt finhakket chili

2 ss lime juice (ca. saften fra 1/2 lime)

60 g gul paprika

110 g rød paprika

Fremgangsmåte:

1.Finn fram ingrediensene.

IMG_2543

2. Tin scampi og fjern skall.

IMG_2531

3. Legg i marinaden og mariner i 30 min. til 1 time.

4. Vask salat, hakk opp grønnsaker og bland sammen.

5. Lag hvitløksrømmedressing (oppskrift her) og sett kalt.

IMG_8219

6. Stek scampien med marinaden noen få minutter på hver side i en panne til de bytter farge og marinaden tykner litt til.

7. Ha scampien over salaten rett før servering.

 

3 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s