Sjokoladefestkake med smørkrem

Sjokoladekake til 17 mai? 🙂

Bunn:

Ingredienser:
4 egg + 1 ss sukker
5 dl hvetemel
3,5 dl sukker
150 g smør
6 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl h-melk
100 g mørk kokesjokolade
4 ss kaffe
1 klype maldonsalt

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene (+H-melk) og forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.

2. Dekk en springform med bakepapir og smør kantene. Hell mel over smøret på kantene så det fester seg, bank løs og hell bort det overflødige. Dette skal hindre kaken i å feste seg til formen og å gi den bedre mulighet til å klatre opp langs sidene.

3. Bland det tørre: 5 dl hvetemel, 3,5 dl sukker, 6 ss kakaopulver, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker og én klype maldonsalt.

4. Brekk opp 100 g kokesjokolade i en skål. Smelt 150 g smør og hell over sjokoladen. La stå noen minutter så sjokoladen smelter før du rører blandingen sammen. Tilsett 4 ss kaffe.

5. Skill 4 egg. Pisk eggehvitene med 1 ss sukker til den får en myk tupp når du løfter vispen (ikke overpisk). Bland eggeplommene inn under konstant omrøring i den noe avkjølte sjokolade- og smørblandingen.

6. Hell 4 dl h-melk over det tørre under konstant omrøring for å unngå klumper (får du klumper, så kjør blandingen glatt med en stavmikser). Ha så i sjokolade- og smør-blandingen og bland til en fin røre.

7. Når du har fått en smidig og fin kakerøre tar du litt av røren i en bolle med de piskede eggehvitene og vender det forsiktig sammen. Dette has så i med resten av kakerøren og vendes forsiktig sammen. (Skal ikke piskes inn).

8. Hell røren i kakeformen og stek på 180 grader, varmluft i ca. 1 time. (Tid kan variere litt fra ovn til ovn. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kniv eller kakepinne inn midt i kaken. Kommer den tørr ut er kaken ferdig). Kaken skal være litt fuktig i konsistens.

9. Mens kaken steker, lager du sjokoladesmørkremen:

Sjokoladesmørkrem:

Ingredienser:
300 g romtemperert smør
320 g melis
2 ts vaniljesukker
én klype maldonsalt
10 ss kakaopulver
100 g lys kokesjokolade
3 ss kaffe

  • Pisk 300 g romtemperert smør mykt med en ‘paddle’ visp på kjøkkenmakinen. Bland i 320 g melis, 2 ts vaniljesukker, en klype maldonsalt og 10 ss kakaopulver og kjør massen sammen til en fin krem.
  • Ha varm kaffe over 100 g lys sjokolade i en skål til den smelter (sett evt. noen sekunder i mikrobølgeovnen). Avkjøl noe og hell så over i glasuren.
  • Kjør sammen til en passe stiv smørkrem. Sett kaldt til kakebunnene har blitt avkjølt.

10. Montering av kaken:

  • Kaken bør være mest mulig avkjølt (gjerne frossen) når bunnene skal deles. Fjern så den øverste delen om kaken buler på midten og del så kaken i to like store deler.
  • Tips: Marker en stripe rundt hele kaken med en kniv før du skjærer, så får du jevne bunner.
  • Bruk den retteste delen på toppen. Legg en av delene på et fat og dynk med litt melk. Smør så over et raust lag med sjokoladesmørkrem før du legger på den andre bunnen. Dynk denne på samme måte og smør over et lag smørkrem på toppen og sidene av kaken.
  • Pynt som du ønsker og sett kaken kaldt frem til servering.

 

Reklamer

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s