Bringebærmoussekake med hvit sjokoladekrem

Form: 18 cm.

Bunn:

2 eggehviter
50 g sukker
100-125 g mandler

Fremgangsmåte:

1.  Finn fram ingrediensene.
Ha mandlene i en blender eller bruk stavmikser og kjør de til en fin masse.

3. Skill 2 eggeplommer og hviter. Pisk eggehvitene og sukker til marengs.

5. Vend de kvernede mandlene inn med marengsen.

6. Dekk en springform med bakepapir og smør litt smør nederst langs kanten så bunnen ikke fester seg. Ha nøttemarengsen i springformen. (Doble oppskriften for to 18 cm springformer eller én 24 cm form).

7. Stek i varmluftsovn i ca. 20 min. på 180 grader celsius. Avkjøl etterpå.

Bringebærmousse:

300 g frosne, tinte bringebær
6 gelatinblader
3 dl kremfløte + 2 ss sukker
3 eggehviter + 180 g sukker

Fremgangsmåte:

1. Finn frem ingrediensene.

2. Sil bort steiner fra 300 g tinte, frosne bringebær. Ha bittelitt av bringebærpuréen i en kjele og varm opp. La gelatinbladene ligge i en bolle kaldt vann i ca. 5 min. til de blir myke. Ta ut gelatinen av vannet og rør det ut i den oppvarmede bringebærpuréen til det smelter. Avkjøl helt.

3. Ha 2 ss sukker i en bolle med 3 dl kremfløte og pisk til krem.

4. Skill ut eggehvitene fra tre egg og bland dem i en bolle med 180 g sukker. (VIKTIG å ikke få med noe eggeplomme, for da blir ikke marengsen stiv når den piskes). Varm opp over vannbad under konstant pisking til sukkeret er oppløst. Pisk deretter marengsen stiv (Link til oppskrift på sveitsisk marengs kommer her).

5. Bland den avkjølte puréen forsiktig sammen med den piskede kremen. Vend så marengsen forsiktig inn i tre omganger for å ikke slå ut luften. Moussen skal bli jevnest mulig i farge og være uten striper.

6. Dekk sidene på en 18 cm springform/kakering med bakepapir eller plast og hell moussen over nøttebunnen. Sett til avkjøling til den har satt seg.

Hvit sjokoladekrem:

100 g hvit sjokolade
200 ml fløte

Fremgangsmåte:
Grovhakk 100 g hvit sjokolade og ha i en skål. Varm opp 200 ml fløte og hell over. La stå i noen min. så sjokoladen smelter før du rører det sammen til en jevn ganache.
Avkjøl helt i kjøleskap eller fryser (dette er viktig, ellers vil kremen skille seg) og pisk med en mikser til du får en fin krem.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s