Grillet sennep og honning marinert mørbrad av lam

Ingredienser:
1 stk. mørbrad av lam

Marinade:
3 ss akasiehonning
2 ss sennep
2 hvitløksfedd, raspet
2 ss extra virgin olivenolje
1-2 ts hvitvinseddik
2 ss sitronsaft
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1. Finn frem ingrediensene.

2. Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene (hvitløk raspes).

3. Ha mørbraden og marinaden i en zip-pose og bland. Sett kaldt til marinering i min. 2 timer – helst 4 eller natten over. «The longer it sets, the better it gets». Vend på posen underveis for en jevn marinering.

4. Varm opp grillen. Vi grillet mørbraden i ca. 3 min på hver side på direkte varme og lot den ligge på indirekte varme i ca. 2-3 min etterpå (bruk lokk) og fikk et medium resultat. La den hvile etter steking. Stekeresultat og steketid kan variere veldig fra grill til grill og fra gassgrill til kullgrill og etter tykkelse på kjøttet. Bruk steketermometer for best resultat eller test ut tipset under. Ifølge matprat.no skal kjernetemperaturene være:

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Jeg kom også over en morsom måte å sjekke hvor mye kjøttet er stekt uten termometer (dette blir litt mer unøyaktig enn med et termometer). Bildet er hentet fra www.usefulllifetips.com og http://www.stovesandbros.com

Use-the-Finger-Test-to-Tell-if-a-Steak-is-Ready.jpg

Husk at kjernetemperaturen vil stige noe etter den er tatt av varmen ved tilberedning med høy temperatur. La den hvile i ca. 10 min. etter den er tatt av varmen for å beholde den så saftig som mulig.

Server med grillede grønnsaker, bulgur og hvitløkrømmedressing.

Bulgur:

Lag etter anvisning på pakke. 2 dl bulgur, 4 dl vann, 1 kjøttbuljongterning. (ca. 2-3 porsjoner).

Hvitløksrømmedressing:

Ingredienser:
1 boks lettrømme (ca. 3 dl)
2 hvitløksfedd
1/2 ts hvitløkspulver
2 ss gressløk (frisk eller tørket)
nykvernet pepper
salt

Grillede grønnsaker:

(Bruk det du har – alt kan grilles!)

God middag!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s