Grillet pepperbiff

Lyst på noe godt på grillen? La deg friste av en saftig pepperbiff med tilbehør – f.eks. en frisk gresk salat (her), mozzarella og tomatsalat (her) eller potetsalat (her). For flere tilbehørsforslag se her. Pepperbiffen passer til alt av grillede grønnsaker, bakt potet eller søtpotet, salater, kryddersmør, godt brød, couscous o.s.v.
Tilberedning av biffen tar bare noen min. og resultatet gir vann i munn!

 

1. Finn frem ingrediensene.

2. Lag pepperbiffen ved å knuse hele pepperkorn i en morter. Bland i litt maldonsalt og fordel det utover en tallerken. Rull biff filetene i pepperet så de blir dekket med et fint lag – jo større mengde, jo sterkere resultat.  (Evt. pensle biffene lett med olje først for at pepperet skal feste seg bedre). Grill biffene i noen få min. på hver side.

Bruk steketermometer for best resultat eller test ut tipset under. Ifølge matprat.no skal kjernetemperaturene være:

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Jeg kom over en morsom måte å kjenne hvor mye kjøttet er stekt uten termometer (dette blir litt mer unøyaktig enn med et termometer). Bildet er hentet fra www.usefulllifetips.com og http://www.stovesandbros.com

Use-the-Finger-Test-to-Tell-if-a-Steak-is-Ready.jpg

Husk at kjernetemperaturen vil stige noe etter den er tatt av varmen ved tilberedning med høy temperatur. La den hvile i ca. 10 min. etter den er tatt av varmen for å beholde den så saftig som mulig.

3. Lag hvitløkssmør til å ha over biffen når den er ferdig stekt og fremdeles varm:

Bland ut hvitløksfedd i ekte, romtemperert smør. Ha i plastfolie og tvinn til en pølseform. Avkjøl frem til bruk og skjær skiver som legges over det varme kjøttet før servering.

4. God middag! (Her med gresk salat).

Reklamer

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s