Karamellpopcorn

Dette er en ultimat kosesnack!!! Den smaker både søtt og salt på en gang og har en sprø ‘crunch’. Det blir litt som å spise potetgull og godteri i ett;) Perfekt for en filmkveld, fotballkveld eller barnebursdag! Anbefales på det sterkeste 🙂

Ingredienser:
1 pk. mikropopcorn eller 250 g popcornkjerner med 2 ss nøytral olje (f.eks. rapsolje).

Karamell:
50 g vann
130 g smør
100 g sukker
100 g lys sirup

1/2 ts bakepulver – has over etter karamellen er kokt ferdig

  • fjern upoppet popcorn før karamellen helles over.

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene.

2. Popp popcorn. Kerner: 2 ss olje i en gryte. Pop på svak varme til lyd stopper. Ha over salt – smak deg frem til ønsket mengde.
Eller popp en ferdig popcorn-pakke i mikroen som anvist på pakken. Den er ferdig saltet og ristes lett før den åpnes.

3. Lag karamell:
Ha vann, smør, sukker og sirup i en kjele og varm opp. La det putre til temperaturen har steget til mellom 120 og 150 grader celcius. Desto nærmere 150 grader celcius, desto hardere karamell og mer crunchy sluttresultat. Har du ikke steketermometer kan det testes ved å ha litt av karamellen i et glass med isvann eller veldig kaldt vann. Stivner karamellen så du kan knekke den (den skal ikke være seig) når du tar den ut av glasset, er karamellen ferdig. Rør inn 1/2 ts bakepulver til slutt.

4. Ha poppet popcorn over et bakepapirkledd stekebrett og hell karamellen over. Bland umiddelbart med to skjeer. Karamellen stivner utrolig fort, så jobb raskt og prøv å dekke så mye popcorn som mulig. Karamellen renner ofte ned til bunnen av pannen, så bruk dette til å dekke alt popcornet – også det på kantene. Avkjøl helt og knekk bitene fra hverandre når det har stivnet.

5. Server i små kremmerhus laget med litt stivt papir eller ha det i en bolle. Det smaker best med en gang, men kan også oppbevares i et lufttett glass.

Kos deg 🙂

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s