Bbq-glaserte baby back ribs med bakt søtpotet og sommersalat

Ingredienser:

1 sparerib

BBQ-glaze

Ingredienser:

4 ss Heinz ketchup
4 ss eplecidereddik
6 flate ss brunt sukker
2 ss worcestershire sauce
4 ss nøytral olje + litt til steking
6 ts halvgrov sennep
6-7 ss eplemost (her: Askim)
1 ts maldonsalt (dvs. ca. 3 klyper)

2 cm chili (fjern frø om du ønsker den mindre sterk)
2 store hvitløksfedd
1 liten rødløk

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene.

2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle – unntatt chili, hvitløk og løk.

3. Finhakk chili, hvitløk og løk og fres i en kjele med litt olje til blankt – må ikke brennes, for det kan gi en bitter smak!

4. Hell blandingen med de andre ingrediensene over i kjelen med løk-blandingen og la det småputre på svak varme i ca. 10 min. Avkjøl så helt med et lag plastfolie trykket helt inntil overflaten!
Tips til rask nedkjøling: Fordel utover en tallerken så laget blir tynt. Da avkjøles den fortere.

5. Legg 1/3 til side til å glasere spare rib-en med etter den er stekt. Bruk de resterende 2/3  til å dekke begge sider av spare rib-en. La den stå kaldt og marinere i minimum 30 min. før steking. Jo lenger den marinerer, desto mer smak vil kjøttet få.

«The longer it sets, the better it gets».

6. Grill spare rib-en på høy varme til å begynne med for å få grillmerker (sukkerinnholdet i marinaden gir fort en svart farge, men det kan ofte se mer brent ut enn det smaker – pass uansett på her. Grill så videre på svakere varme til gjennomstekt (kan sjekkes ved å skjære av en endebit).
Ta kjøttet av varmen og pensle begge sider med den resterende 1/3 av bbq-glazen som ble lagt til side. Legg tilbake på grillen i omtrent 1-2 minutter til glazen har blitt varm. Ta av varmen og del i biter.

7. Server med f.eks. en lett salat (oppskrift her) og bakt søtpotet (oppskrift her).

Kos dere! 🙂

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s