New York Cheesecake

New York Cheesecake er en ostekake som bakes i ovnen. Det er desidert min favorittkake  – både når det kommer til smak og konsistens. Kaken er kremet, fyldig, mektig og veldig god! Et hint av sitron og lettrømme er med å balansere smaksbildet i tillegg til evt. friske bær eller bærsauser som er veldig godt til. Den toppes vanligvis med et tynt lag med lettrømme og litt pisket krem kan også være godt ved siden av.
Kaken lages med kjærlighet når man har god tid! Anbefales!!! 

Form: ca. 24 cm

Ingredienser:

BUNN:

200 g digestive kjeks
100 g smør
25 g sukker
en klype salt

FYLL:

500 g philadelphiaost
200 g sukker
100 ml lettrømme
2 dl kremfløte
saft fra 1/2 sitron og zest fra en hel
3 store egg og 2 eggeplommer
frø fra 1/2 vaniljestang
1 ts vaniljesukker
1 ss maizenamel

Fremgangsmåte:

BUNN:

1.Finn frem ingrediensene.

2. Lag bunnen ved å finknuse digestive kjeks (enten i blender/foodprosessor eller ved å ha det i en pose og knuse de med en kjevle). Bland i 25 g sukker, en klype salt og 100 g smeltet smør.

3. Dekk bunnen av en 24 cm springform med bakepapir. Smør smør langs siden og fest remser av bakepapir langs kantene. Dekk halve sidekanten på formen med kjeksblandingen. Ikke trykk det hardt ned, for da blir det fort kompakt. La det bli et tynt lag.

4. Stek bunnen på 180 grader i ca. 4 min. Ta ut og avkjøl helt.

FYLL:

1.Finn frem og romtemperert alle ingrediensene.

2. Bland forsiktig sammen den romtempererte kremosten.
Ha så i 200 g sukker blandet med 1 ss maizenamel, 1 ts vaniljesukker og en klype salt.
Ha i 200 ml kremfløte og 100 ml lettrømme.
Viktig at alt blandes forsiktig og ikke piskes – luftbobler kan få kaken til å sprekke! (Skjer dette, så smaker den fortsatt like godt).

3. Bland i frøene fra 1/2 vaniljestang,  saft fra 1/2 sitron og zest fra 1 sitron (som på bildet under).

4. Ha i 3 egg og 2 eggeplommer (romtempererte) – ett om gangen.

5. Hell ostefyllet over den avkjølte kjeksbunnen. Bank formen én gang i benken for å slå ut eventuelle luftbobler.
Stek ostekaken på 200 grader celsius i 20 min. i vannbad i ovnen.
Dvs. dekk formen godt med aluminiumsfolie (så ikke noe vann slipper inn) og fyll en dyp langpanne eller stor ildfast form (kakeformen må få plass) med kokende vann så halve kakeformen dekkes.
Ikke lukk opp ovnsdøren underveis.

6. Sett så ned temperaturen til 100 grader celsius uten å åpne ovnen og stek kaken videre i ca. 1 time og 35 min. (Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk fargen underveis).

7. For å unngå at kaken skal synke mye sammen bør avkjølingen skje veldig gradvis:

Skru av ovnen uten å åpne ovnsdøren. La kaken stå i ovnen i 1 time med lukket ovnsdør og deretter 2 timer med ovnsdøren på gløtt til den blir kald. (Vann på stekebrettet vil fordampe/trekkes inn i kaken).
Ta deretter kaken ut av ovnen (men ikke ut av formen) og plasser i kjøleskap til helt avkjølt (gjerne natten over).
Skulle kaken fremdeles være litt varm når den tas ut av ovnen kan den godt avkjøles litt mer på benken. Dette er en veldig varsom og rolig måte å senke temperaturen i kaken på.

Kaken kan også fryses ned når den er avkjølt om ønskelig og bør tines opp over natten i kjøleskap før servering.

8. Server med litt pisket krem og bær på siden og/eller spre et tynt lag med lettrømme over kaken til slutt. Det er vanlig på New York Cheesecake.

God fornøyelse!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s