Creme Brulee

Creme brulee er den perfekte dessert å imponere med ved finere anledninger som f.eks. nyttårsaften eller Valentines Day. Den har en god smak av vanilje og er silkemyk i konsistens. Med den tynne og sprø karamelliserte toppingen blir dette en deilig dessert med variasjon i konsistenser og med smaker som komplimenterer hverandre. Om ønskelig kan den serveres med litt pisket krem på siden. God fornøyelse!

Ingredienser:
4 eggeplommer + 20 g sukker
500 ml kremfløte + 20 g sukker
1/2 vaniljestang

1 ss sukker til topping på hver creme brulee

Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene. Du trenger også en flammeblåser.

2. Del 1/2 vaniljestang i to og skjær langsmed vaniljestangen så den kan åpnes. Skrap frøene ut med en skje.

3. Varm 500 ml kremfløte med 20 g sukker, den halve vaniljestangen og de utskrapte vaniljefrøene. Dette skal kun varmes til sukkeret løses opp og må ikke koke!

4. Skill eggeplommer og eggehviter. Rør 20 g sukker inn i eggeplommene, men ikke pisk (det lager luftbobler).

5. Temperer eggeblandingen ved å øse litt av den oppvarmede fløten over eggeplommene under konstant røring (for å unngå å få eggerøre). (Igjen, pass på å ikke pisk for å unngå luftbobler). Ha resten av fløteblandingen i og bland forsiktig uten å lage luftbobler. Sil blandingen til slutt for å fjerne vaniljestengene og evt. egg som ikke er blandet nok ut.

6. Jeg har brukt små creme brulee former med 2 cm dybde og 10 cm i diameter. Andre former kan brukes, men steketid vil forandres ettersom hvor dyp formen som brukes er. For meg fylte jeg 5 former. Avkjøl.

7. Forvarm ovnen til 150 grader celcius. Plasser formene i en langpanne og sett i ovnen. Hell så kokende vann i langpannen rundt formene ca. halvveis opp så de stekes i vannbad.  Pass på så du ikke får vann i formene. Steketid varierer ettersom hva slags form som brukes. Med mine former stekte jeg dem i ca. 25-30 min. (Kan også variere fra ovn til ovn). Når den er ferdig vil den være litt vaglete mot midten. Dette  vil stivne mer når den kjøles ned. Konsistensen skal være silkemyk når man spiser den.

8. Plasser i kjøleskap over natten (dekk med plastfolie).

9. Rett før servering fordeles 1 ss sukker over hver form (Tilpass sukkermengde etter formen som brukes. Det skal være et jevnt og tynt lag). Vend på formen så sukkeret fordeler seg jevnt utover. Bruk en flammebrenner til å karamelllisere sukkeret på toppen. Unngå at sukkeret blir brent ved å holde flammeblåseren på litt avstand under karamelliseringen.

10. Resultatet blir en deilig creme brulee som er delvis varm fra karammeliseringen, men ellers er kald. Det karamelliserte lokket skal lage en knasende lyd når du setter skjeen i desserten og selve bruleen er silkemyk og god. Server gjerne med litt pisket krem på siden eller spis som den er.
God fornøyelse!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s