Kofta kebabs

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg da jeg var på foreldrepermisjon i Florida.

Kofta er en kjøttbollevariant som man finner i flere land – bl.a. Israel, India, Marokko m.fl. Det finnes mange variasjoner i smaker og tilberedningsmetoder. Koftaer kan serveres i saus/curry, men også bli stekt i panne/ovn. De lages med krydder kjent fra disse landene. Jeg har valgt frisk mynte, spisskummen, hvitløk og chili – få ingredienser og veldig godt! Jeg har laget kofta stukket på grillspyd som da kalles ‘kebabs’. Disse koftaene har et lite kick av chili, men dette kan justeres etter ønske.

Her er de tilberedt i ovn, men de egner seg utmerket på grillen også!

Ingredienser:

1 pk. karbonadedeig/ kjøttdeig (400 g)
2 egg
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1 neve finhakket mynte
1 ts spisskummen
evt. bittelitt maizenamel om deigen er vanskelig å forme
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene. Du trenger også ca. 10 grillspyd som bløtlegges i kaldt vann til koftaene er ferdig blandet. Forvarm ovnen til 250 grader, varmluft.

2. Bland forsiktig 400 g karbonadedeig/kjøttdeig i en bolle med 2 egg. Ikke rør mer enn nødvendig.

3. Skyll og hakk opp en neve frisk mynte. Finhakk 1 hvitløksfedd og 1/2 chili.

4. Ha dette – med 1 neve finhakket mynte, 1 ts spisskummen og salt og pepper – i bollen med kjøttet og bland forsiktig sammen. Tilsett evt. litt maizenamel om deigen er så fuktig at den er vanskelig å forme med hendene. Den skal være litt klissete.

5. Gjør klart et stekebrett og pensle det med olje. Ha olje på hendene og form koftaene så de blir avlange med samme størrelse. Det skal bli ca. 10 stykker. Bløtlegg grillspyd i litt kaldt vann og stikk inn i hver av dem.

6. Steketiden vil variere etter tykkelsen på koftaene, men gjør du som på bildet under, er steketiden 10 min. på varmluft ved 250 grader og 3-4 min. på grill- og varmluftsfunksjon til slutt.

7. Server med couscous, hummus, mynte’dressing’ og valgfrie grønnsaker (f.eks. cherrytomater og brokkoli). Kan også serveres i pitabrød med grønnsaker og tzatziki.

Her har dere grunnoppskrift på hummus og på hummus med pesto.

Myntedressing kommer om noen dager.

Prøv også min tzatziki (her).

God middag!

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s