Bløtkake med jordbær

Bløtkake slår ikke feil! Den gjør seg på kakebord til f. eks. konfirmasjon, bryllup, jubileer og 17 mai, samtidig som den er enkel og passer til mindre bursdager eller som dessert på en varm sommerdag. Gode norske jordbær smaker aller best i kaken (gjerne hjemmerørte), men andre jordbær kan også brukes. Kaken kan lages som marsipankake ved å kjevle ut marsipan og legge over.

Form: 24 cm i diameter

Ingredienser til sukkerbrød:
4 egg, romtempererte
2 dl sukker (205 g)
1 dl hvetemel (75 g)
1 dl potetmel (90 g)
1 ts bakepulver

Ingredienser til jordbærfyll/coulis:
600 g frosne jordbær (her norske jordbær)
100 g sukker

9  dl kremfløte (piskes separat) + 4,5 ss sukker

(Det blir ofte litt til overs)

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene.

2. Romtemperert 4 egg. (Tips, ha de 5-10 min. i litt lunkent vann på benken). Pisk eggene med 2 dl sukker i ca. 15 min. til du får en fluffy eggedosis.

3. For å beholde sukkerbrødets luftighet, siktes 1 dl hvetemel, 1 dl potetmel og 1 ts bakepulver 3 ganger før det forsiktig vendes inn (ikke røres) i eggedosisien med en slikkepott til melklumper forsvinner.

4. Kle en 24 cm springform med bakepapir og smør smør langs kantene for så å dekke de med litt mel. Snu formen på hodet og bank ut det overflødige melet. Dette er for at kaken lettere skal komme ut av formen etterpå.

5. Forvarm ovnen til 170 grader, varmluft. Stek sukkerbrødet i ca. 35-40 min.  Tiden varierer fra ovn til ovn. For å sjekke om den er ferdig stikkes en kakepinne (eller grillspyd) inn i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Dra en kniv langsmed kantene på formen før kaken tas ut av formen. Avkjøl helt på en rist.

6. Har du tid, så sett kaken i fryseren til jordbærfyll/coulis og krem står ferdig. Da blir den lettere å dele i tre deler. Kaken må uansett være helt avkjølt før jordbærfyll/coulis og krem has på. Bruk bunnen av kaken som øverste lag for finest resultat.

7. Mens kaken kjøles ned lages jordbærfyllet/coulis. Kjør 600 g frosne, (gjerne norske) jordbær i en blender med 100 g sukker.

8. Dynk hvert lag med litt melk som du drar langsmed bunnen med en spiseskje for å spre det jevnt utover. (Ikke dynk for mye, for jordbærfyllet vil også være dynk til kaken). Ha på et lag med jordbærfyll og noen oppskårede jordbærbiter og så et lag pisket krem. Gjenta dette på lag nr. 2. På toppen har man ikke jordbærfyll, men kun litt dynk og pisket krem.

(Skulle kaken gli fra hverandre, så fortvil ikke. Fest en springform rundt kaken og plasser den i fryseren litt til den stivner noe. Da blir det lettere å ha på resten av kremen og pynte den etterpå).

9. Bruk gjerne en sprøytepose til å pynte kaken med krem til slutt eller gjør det på den enkleste måten med en spiseskje. En bløtkake kan godt se litt rustikk og røff ut etter min mening. Pynt med friske jordbær og litt revet mørk sjokolade. Bløtkaker er godt umiddelbart, men også vel så god (om ikke bedre) dagen etterpå.

Hipp hurra, gratulerer med dagen og god sommer 🙂
God fornøyelse!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s