Dobbel pavlova med lemon curd og blåbær

Med et ‘crunch’ utenpå og en myk kjerne, krem og friske bær, er pavlova en favoritt på mange kakebord – spesielt til 17.mai hvor pavlova lages i mange norske hjem. Kaken er god på både smak og konsistens.

Denne pavlovaen er en vri til den vanligste med vaniljekrem og bær. Lemoncurd og blåbær står i fin kontrast til den søte marengsbunnen. I tillegg ser den innbydende og sommerlig ut – frister øyet og imponerer gjestene! Anbefales 🙂

Sjekk ut min oppskrift på ‘klassisk’ pavlova.

Marengsbunner (pavlovabunner):

Lages som to bunner på et stekebrett.

Ingredienser:
5 eggehviter
2 ts maizenamel
1 ts hvitvinseddik
4 dl melis (275 g)
en liten klype salt

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene.

2. Skill eggeplommer og eggehviter på 5 egg. Pass på at du ikke får noe! eggeplomme med hvittene, for da blir ikke marengsen stiv! Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin med en liten klype salt til det skummer. Ha så i 1 ts hvitvinseddik.

3. Sikt sammen melis og 2 ts maizena og ha i bollen med eggehvitene. Pisk videre til eggehvitene har blitt stive. Dvs. at du kan snu vispen på hodet og marengsen har en tupp som peker opp. Da er marengsen klar.

4. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i to sirkler med en spiseskje. Jeg brukte en 18 cm springform-bunn til å tegne to sirkler på baksiden av bakepapiret som ‘mal’. Har du ikke dette lager du to sirkler med ca. 18 cm i diameter.

5. Stek på 100 grader, over-og undervarme midt i ovnen i ca. 1 time til pavlovaen får et ‘crunchy’ skall med myk kjerne.

Fyll og topping:

Lemon curd
ca. 3 dl kremfløte + 1 ss sukker
Blåbær
Litt revet, mørk sjokolade
Evt. spiselige blomster til pynt

Lemon Curd:

Ingredienser:
Saft + zest fra 1 sitron

100 g sukker
80 g smør – has i i terninger til slutt
2 egg og 4 eggeplommer

Se fremgangsmåte her.

Montering av kake:

(Skal skje rett før servering, så marengsen ikke blir myk)

1.Legg den ene marengsbunnen på et fat og ha et godt lag med lemon curd over. Topp dette med pisket krem, litt revet mørk sjokolade og blåbær. Plasser den andre marengsbunnen over og gjenta dette.

2. Dekorer med norske flagg og du har en flott og innbydende 17.mai kake og/eller med spiselige blomster for et sommerlig preg (kjøpes på f.eks. Jacobs).

🙂 

Sjekk også ut min oppskrift på ‘klassisk’ pavlova.

 

Reklamer

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s