About me

Hei!

Så hyggelig at du har tatt turen innom matbloggen min! Jeg elsker å lage mat og være kreativ og blir stadig vekk inspirert til å teste ut nye oppskrifter på kjøkkenet. På denne bloggen legger jeg ut oppskrifter  på mat og desserter som inspirerer meg. Jeg legger stort sett ut egne oppskrifter, og er oppskriften hentet fra et annet sted, så refererer jeg eller gjør det til min egen ved å gi oppskriften en egen vri.

Med oppskriftene legger jeg ved steg for steg bilder til inspirasjon og hjelp så det skal bli lettest mulig for deg å lage det samme hjemme med godt resultat! Bloggen skal fungere som en variert kokebok med illustrerende bilder. Gi meg gjerne en tilbakemelding eller kommentar på hva du synes:)

image

Litt om meg: Jeg heter Josefine, er 28 år, gift med en fantastisk flott mann, bor og er fra Oslo og elsker å ha mange baller i luften. I tillegg til å være over gjennomsnittet interessert i matlaging og nyskapende aktiviteter, elsker jeg å reise, trene, fotografere, spille piano, synge, drive med hjelpearbeid og mye mer. Jeg er kristen og går i en superbra kirke på St.Hans haugen i Oslo – Jesus Church.  Anbefales! Se her for mer info. Jeg fullførte nylig en mastergrad i teologi, har drevet med oljemalerier siden jeg var 5 år og studert utøvende kunst i Oslo i 2 år. Sjekk ut kunstbloggen min: www.eikeri.no

Kort om hvordan josefinesmatgleder startet:

Høsten 2013 – kun måneder etter jeg giftet meg, var jeg mye syk – først noen ganger i uka og etterhvert hver dag i flere måneder. I og med at jeg ikke har vært mye syk før, stusset jeg over dette, men tenkte det ville gå over etterhvert. Det gjorde det ikke. Over nyttår fikk jeg endelig tatt en MR av hodet. To dager etterpå, ble jeg sendt rett på sykehuset. Det viste seg at jeg hadde kuler i hodet og at situasjonen var alvorlig. Jeg var dermed ut og inn av sykehuset hele våren og livet ble snudd opp ned utrolig fort. Studier, jobb og ting jeg normalt drev med måtte legges til side for en lang periode fordi situasjonen var livstruende og kritisk. Troen min på Jesus var en utrolig sterk bærekraft for meg gjennom dette, i tillegg til støtte fra familie og venner.

Ettersom ukene gikk, begynte jeg gradvis å føle meg litt bedre. Med det kom også behovet for utløp for kreativitet. Det er ofte sånn at når en dør stenges, så åpner det seg andre muligheter. På sykehuset hadde jeg mange våkenetter. Flere av disse nettene planla jeg bl.a. ulike matretter til mannen min sin 30 årsdag. Jeg ville lage ca. 20 retter til en bursdagsmiddag, men realiteten var den at jeg knapt klarte å stå på bena uten å miste balansen. Dette var derfor helt urealistisk. Formen var ikke helt på topp, men idéene var mange. Det var her utformingen og begynnelsen på matbloggen startet. Jeg har alltid likt å lage mat, og idéen om å starte min egen matblogg dukket opp i denne perioden. Dette var en utrolig fin måte for meg å ha hverdagsglede i en ellers tøff og utfordrende hverdag.

 Etter jeg startet bloggen i april 2014, har den bare vokst og vokst. Jeg har stor glede i matlagingen, og idéene til oppskrifter tar ikke slutt. Jeg er utrolig glad for det bloggen har gitt meg gjennom en vanskelig tid i livet, og jeg kommer til å fortsette med å lage mat og legge ut oppskrifter her fremover. Jeg har en stor variasjon av mat på bloggen – både hverdagsmat, festmat, helgekos, sunn mat, desserter, kaker, smoothier o.s.v. så bloggen har noe for enhver smak og anledning.

Mitt ønske er at denne bloggen kan bli til stor glede og hjelp for mange der hjemme! Jeg tar gjerne imot tips til matretter/desserter jeg kan lage. Håper du blir inspirert til å kokkelere litt selv og at du finner noe som faller i smak;) Matlaging er GØY! 

La deg friste og rive med! 

Ps: Bildene på bloggen tar jeg selv, så spør meg om tillatelse før du tar dem i bruk.

15 svar »

 1. Kjære Josefine!
  Her sitter jeg og sikler og gleder meg til å teste ut alle oppskriftene dine! Ser så godt ut alt sammen! Gleder meg til fortsettelsen:)
  Håper vi sees snart!
  Klem fra Nina

 2. Hei Josefine, jeg har akkurat oppdaget bloggen din og er veldig imponert. Har prøvd å lage saftig marokkansk lamme lår. Laget til mange og alle vAr begeistret. Nydelig!
  Men jeg lurer på en ting , i oppskriften står det 3 buljongterninger og 1,5dl vann. Er det riktig. Jeg måtte øse på mer. Vil gjerne vite om det er riktig for jeg har tenkt å lage det på nyttårsaften også.
  Hilsen
  Matglade Sissel
  .

  • Hei matglade Sissel:)
   Så hyggelig at du liker bloggen og at oppskriften på marokkansk lammelår falt i smak:) Det er en av mine favoritter også:) Jeg ser jeg har bommet litt på målemengden i oppskriften. Det skal stå 1.5 liter (ikke dl), så skjønner godt at du måtte fylle på med mer vann underveis. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg har rettet det i oppskriften nå. Lykke til med nyttårsmiddagen;)
   Hilsen
   Josefine

  • Hei Geir.
   Takk for spørsmål. Jeg lagde 4 store desserglass (se bilder under punk 8). Det ble veldig store porsjoner, og fromagen er ganske mektig, så vil tro mengden godt kan fordeles på 6 mellomstore eller 8 små glass.
   Håper det var til hjelp.
   God fornøyelse:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s