Søtpotet gnocchi med chorizo og spinat

Gnocchi er en type pasta som tradisjonelt lages med potet. Her har jeg laget en vri ved å bruke søtpotet istedet. Tilberedt i retten under oppleves de som myke, smakfulle ‘puter’. Både søtpotet og spinat regnes som ‘supermat’ som vil si at de er veldig rike på vitaminer og mineraler. Kombinert med chorizo og mascarpone gir det mye god smak. Anbefales;)

Form brukt her: ca. 24 x 33 cm ildfast form

Ingredienser:  
1 stor søtpotet (ca. 500 g)
hvetemel
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
1.Finn frem ingrediensene. 

2. Skrell en søtpotet og del den opp i skiver med lik tykkelse. Dette er for å gjøre koketiden kortere. Kok søtpotetbitene til møre – dvs. til en kniv lett glir gjennom dem. Drener av vannet helt.

3. Mos og tilsett ca. 100 g +/- hvetemel, maldonsalt og nykvernet pepper. Mengden mel avhenger av mengden søtpotet og koketiden. Her må man prøve seg frem til man får en formbar, men fremdeles litt klissete deig. Prøv å heller ha litt mindre enn litt for mye mel og bland sammen så lite som mulig etter melet er tilsatt for å unngå en ‘seig’ deig.

4. Ha godt med mel på benken og rull/dra ut til avlange pølser som deles opp i små biter.

5. Kok opp vann og ha bitene i kjelen litt om gangen. Rør vannet i kjelen rundt før gnocchiene has i, så de ikke fester seg til hverandre. Etter kort tid vil de flyte opp til overflaten. De er da ferdige og tas ut ved hjelp av en liten ‘sil’ så vannet renner av. Ha litt olje over så de ikke klistrer seg sammen.

6. Krydre lett med salt og pepper.

Søtpotet gnocchi med spinat og chorizo:

Ingredienser:
ca. 100 g chorizo (skåret i skiver)
1/2 chili (finhakket)
ferdig tilberedt søtpotetgnocchi
3 store champignoner (i røffe biter)
1 rødløk (i tynne båter)
3 ss mascarpone
3 ss lett crême fraiche
1 pakke spinat (200 g)
100 g revet ost – has over toppen
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene + spinat.

2. Bruk ferdig tilberedt søtpotetgnocchi. Stek dette i en stor panne med ca. 100 g chorizo (i skiver), 1/2 chili (finhakket), 1 rødløk (skåret i tynne båter) og 3 store champignoner (i røffe biter) til det får en ‘gyllen’ farge og soppen og løken blir litt varmebehandlet. (Dvs. fargen forandrer seg litt og det krymper litt sammen som på bildene under).
Ha det så over i en ildfast form og stek videre i ovn på 250 grader, varmluft- og grillfunksjon i 5 min.

3. Skyll og tørk 200 g spinat og fordel utover den ildfaste formen. Lag en blanding av 3 ss mascarpone og 3 ss lett crême fraiche, salt og pepper. Bland dette med resten i den ildfaste formen så alt blir dekket.

4. Ta på revet ost og stek på nytt i ovnen i ca. 15 min. på 200 grader, varmluft – til osten smelter. Skift tilbake til varmluft- og grillfunksjon de siste 2-3 min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s