I helgen var jeg på hyttetur med kusina mi, Ingrid, og vi bestemte oss for å lage noe ekstra godt for anledningen lørdag kveld – nemlig saftige kyllingbryst med fløtegratinerte poteter. Dette er ikke slankemat, men skikkelig kosemat og passer godt når man vil unne seg litt ekstra en lørdagskveld, har gjester over eller til andre festlige anledninger. Kyllingen er mager og passer bra å servere til de mektige fløtepotetene, men om ønskelig kan kylling f.eks. erstattes med stekt biff eller annet kjøtt. Vi koste oss:)
Saftige kyllingbryst og fløtegratinerte poteter
Ingredienser:
ca. 10 middels store poteter
2 hvitløksfedd
revet timian
4 dl fløte
1 kjøttbuljonterning løst opp i 1 dl vann
revet ost til toppen
parmesan (valgfritt)
pepper
3 kyllingfileter
litt kyllingkrydder
Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene.
2. Kok ca. 10 middels store poteter med litt salt under lokk i ca. 20 min.
3. Ta av skall (ikke nødvendig med mandel-, amadine- poteter eller andre nypoteter) og skjær i ca. 1/2 cm tynne skiver.
4. Finhakk 2 hvitløksfedd og litt revet timian (uten stilk).
5. Smør ildfast form og legg potetskivene lagvis over. Etter første lag, krydre med salt og pepper, strø over finhakket hvitløk og timian og ha over halvparten av fløten (ca. 2 dl) og halvparten av buljongvannet (1/2 dl konsentrert buljongvann).
Gjenta dette over lag nr. 2. (Litt parmesan kan strøs over det første potetskivelaget om ønskelig).
6. Forvarm ovn til 200 grader celsius, varmluft, og stek i ovnen i ca. 30 min.
7. Når væsken har redusert noe, ha over revet ost, litt pepper og revet timian.
8. Sett tilbake i ovn til osten smelter og får en gyllen overflate.
9. Krydre 3 kyllingbryst med litt av hvitløken og timianen, pepper og kyllingkrydder.
9. Brun i panne på begge sider til gyllen brun og ha i ildfast form i ovnen på 200 grader celcius i 15-20 min. til saftige og gjennomstekte.
Deilig:))))
Lager disse potetene i dag, men uten forkok. Kryss fingren for oss, takk for oppskrift 😅
Så gøy:) Uten forkoking må den sikkert stå noe lenger i ovnen, men det blir sikkert bra:) God middag!