17-mai pavlova

Hipp hipp HURRA for 17.mai!!!
Her er et forslag til kakebordet på nasjonaldagen. Kaken er morsom, symbolsk og sommerlig, lett og god. Vil man lage den til andre anledninger lager man marengsbunnene i annen ønskelig form.

Prøv også mine oppskrifter på:
Pavlova med friske bær
Dobbel pavlova med lemon curd og blåbær

Ingredienser:
8 eggehviter
3 ts maizenamel
1,5 ts hvitvinseddik
340 g melis
en liten klype salt

Topping:
1 pk. jordbær
1 pk. blåbær
1/2 pk. bjørnebær
evt. spiselige blomster (kjøpes i butikk – f.eks. Jacobs)

Fremgangsmåte:
1. 
Finn frem ingrediensene.

2. Bland 3 ts maizenamel og en klype salt med melisen.

3. Skill eggeplommer og eggehviter på 8 egg. Ha eggehvitene i en bolle og pisk til det ‘skummer’. (Jeg anbefaler å bruke kjøkkenmaskin). Tilsett så 1,5 ts hvitvinseddik.

4. Sikt så inn melisblandingen og pisk til melisen er godt blandet med eggehvitene. Pisk en god stund til du får en stiv og fluffy marengs. Tuppen av marengsen skal stå rett opp når vispen snus på hodet.

5. Tegn opp tallet 17 på et bakepapir så det synes godt. Teip det fast i benken eller hold det stille med noe tungt og legg et nytt bakepapir over. Bruk en spiseskje til å legge marengs i dotter innenfor de opptegnede tallene. Gjenta dette på nytt i en rad over den første.
(Husk, når du bestemmer størrelsen på bunnene, at kaken må få plass på et kakefat etterpå).

6. Lag en smal grop på midten av tallet som senere skal fylles med vaniljekrem. Lager du gropen dyp nok, vil du få mer fyll og et finere sluttresultat når bær og vaniljekrem legges på.

7. Forvarm ovnen til 100 grader celcius, over-og undervarme i ca. 2 timer til pavlovaen får et hardt skall med en mykere kjerne. Tiden kan variere fra ovn til ovn, så følg godt med. La pavlovaen være helt avkjølt før du legger på vaniljekrem og bær. Dette bør gjøres så tett opp til servering som mulig for å beholde marengsen sprø.

8. Bland ut vaniljekrem med pisket krem og fyll gropen i marengsen og ta frem bær.

9. Dekk hele marengsen – og gjerne fatet rundt marengsen med masse bær, norske flagg og evt. spiselige blomster for et ekstra fint resultat. Kaken må stå i kjøleskap.

Prøv også mine oppskrifter på:
Pavlova med friske bær
Dobbel pavlova med lemon curd og blåbær

Da gjenstår det bare å si: GRATULERER MED DAGEN!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s