Hummus med pesto

Hummus er et fint tilbehør til både kjøtt, fugl og fisk og brukes ofte i det som kalles ‘meze’ – en slags tapas (mange småretter) fra bl.a. midtøsten og deler av middelhavet.

Hummus betyr kikerter og består av få ingredienser. Den lages på 1-2-3. Det er ikke bare et tilbehør til middagsmat, men kan også brukes som dip eller på sandwichen..

God fornøyelse 🙂 

Prøv også min grunnoppskrift på hummus.

Ingredienser:
1 boks hermetiske kikerter (drenerte)
1 ss tahini (kan kjøpes på bl.a. coop mega)
7-8 ss olivenolje
to never frisk basilikum
1 ss pinjekjerner
1 hvitløksfedd
1/2 ts salt
Fremgangsmåte:

1.Finn frem ingrediensene. Det er en fordel å ha en foodprosessor, men blender og stavmikser kan også brukes – dette vil ta litt mer tid.

2. Drener av væske fra kikertene og skyll dem i kaldt vann.

3. Bland alle ingrediensen i foodprosessoren. Kjør det sammen til du får en smooth, svakt grønn hummus. (Oljemengden kan varieres til ønsket konsistens).

4. Ha i en skål og ha litt olivenolje over. Bruk som dip eller tilbehør til middagsmaten.

Hummus er godt til kofta kebabs (oppskrift her) og falaffel (oppskrift her). Prøv også min grunnoppskrift på hummus.

 

Reklamer

3 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s