Dette er skikkelig kosemat og passer ypperlig når man skal kose seg litt ekstra. Teriyaki-wings passer f.eks. bra som en liten snacks til fotballkamp eller filmkvelder, og i mindre porsjoner fungerer de bra som en smakfull forrett. Faller denne oppskriften i smak, så anbefaler jeg å teste ut Teriyaki-laks oppskriften min også (her).
Smakfulle, sticky Teriyaki-Wings med sesamfrø
Ingredienser:
Teriyaki-marinade (oppskrift her)
ca. 1 kg frosne kyllignvinger/kyllingklubber (naturell – ukrydret)
1 liten håndfull sesamfrø
Fremgangsmåte:
1. Finn fram ingrediensene.
2. Tin kyllingvingene.
3. Lag teriyaki-marinaden og dekk alle kyllingvingene godt med marinaden i en bolle. Dekk med plast og sett til marinering i ca. 4 timer eller natten over.
4. Det kan være lurt å snu på kyllingvingene halvveis under marineringen for best mulig marinering. Marinerer du dem over natta kan vingene snus om morgenen og marinere på den andre siden fram til middag. Jeg foretrekker å la de ligge lengst med skinnsiden ned.
5. Legg kyllingvingene på et stekebrett med skinnsiden opp eller i to store ildfaste former.
6. Strø litt sesamfrø over dem til slutt.
7. Forvarm ovnen til 200 grader celsius, varmluft.
8. Sett inn kyllingvingene og stek i ca. 35 min. Switch over til grillfunksjon til slutt i ca. 3-5 min. (Pass på at de ikke brenner seg).
9. Pensle kyllingvingene lett med litt akasiehonning etter de er tatt ut av ovnen for en glossy look.
10. Server med ris/pommes frites/stekte søtpotetstaver eller en frisk salat på siden. (mango chili limesalat: oppskrift her).
11. Enjoy;)
Kategorier:Asiatisk,Forretter,Fugl,Grillmat og tilbehør,Middag
Hei Josefine,takk for gode oppskrifter. Nå skal jeg prøve Teriakimariaden din. Ser ut for å være samme marinade til både kyllingvinger og laks. stemmer det? på forhånd takk. Åse.
Hei Åse:) Takk fore hyggelig tilbakemelding! Så gøy at du skal teste ut teriyaki-marianden. Det er samme marinade for både kyllingvinger og laks, og den fungerer også på mye annet. F.eks. scampi. God middag! Håper det faller i smak:)