Pasjonsfruktostekake med pasjonsfruktgelé

Prøv denne kaken i påsken:) Denne ostekaken er en ‘must try’. Ostekaken smaker godt av pasjonsfrukt, er kremete og har en crunchy bunn. Jeg har gjort mine egne småjusteringer på en ostekakeoppskrift fra denne fine bloggen: http://www.mushom.blogg.no (nå under navnet cup and cakes – en blogg det er verdt å sjekke ut:) Jeg foretrekker en crunchy bunn, og har derfor byttet ut hennes myke hasselnøttbunn med en klassisk digestive kjeksbunn. Jeg har også gjort andre små forandringer i oppskriften. Kaken har jeg lagd til broren min sitt bryllup, til noen venners bryllup og til en 85 årsfeiring tidligere med stor suksess. Den ser utrolig lekker ut og smaker likedan. Dette er en av mine favoritter, så jeg anbefaler å teste den ut;) Dessuten har den et gult og fint lokk og passer utmerket som en deilig påskekake!

God påske!

Crunchy digestivebunn:

1 pakke digestive kjeks (400 g)

200 g ekte smør

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_5408

2. Knus kjeksen i en foodprosessor/blender eller ved å ha den i en pose og knuse den med en kjevle til fine smuler.

IMG_5413 IMG_5416 IMG_5418

3. Smelt smør og vend i med kjekssmulene.

IMG_5421 IMG_5428

4. Dekk en ringform med bakepapir og pensle litt smør på begge sider av bakepapirremser som festes rundt innerkantene på ringformen. (Dette er for at kaken ikke skal sette seg fast i formen å gå istykker når formen fjernes).

IMG_5435

5. Ha smulene over i en smurt kakeform og dekk bunnen. Her er det viktig å ikke trykke massen for mye ned, for da blir den hard og kompakt. Dekk bunnen med folie eller lokk og sett i kjøleskap eller fryser mens du lager fyllet.

IMG_5436 IMG_5437 IMG_5440

Ostekakefyllet:

Ingredienser:

500 g philadelphiaost naturell

5 gelatinplater

saften fra 8-10 pasjonsfrukter (ca. 1,5 dl)

200 g melis

1 dl pasjonsfruktjuice (ferdigkjøpt – denne er svakere på smak enn den egenpressede, så du kan ikke bruke bare denne)

6 dl kremfløte

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_5447

2. Del pasjonsfruktene i to og ha innholdet over i en sil. Press saften ut gjennom silen så steinene blir skilt ut.

IMG_5449 IMG_5451 IMG_5459 IMG_5461 IMG_5464

3. Romtemperer kremosten for å unngå klumper. Bland kremost, 200 g melis og saften fra pasjonsfruktene til en jevn ostemasse.

IMG_5469 IMG_5470 IMG_5471 IMG_5476 IMG_5478 IMG_5485 IMG_5490 IMG_5493

5. Varm 1 dl pasjonsfruktjuice (her bruker jeg ferdigkjøpt juice) (unngå at den koker) og ta den deretter av varmen.

IMG_5494

6. Bløtlegg 5 gelatinbader i kalt vann i 5 min. og bland gelatinen med pasjonsfruktjuicen til den blir oppløst.

IMG_5495 IMG_5496

7. Avkjøl blandingen til den er lunken og hell deretter over i ostefyllblandingen og vend forsiktig inn med en slikkepott.

IMG_5505 IMG_5510 IMG_5513

4. Pisk 6 dl kremfløte til krem og vend i med ostemassen.

IMG_5512  IMG_5516 IMG_5527 IMG_5531

8. Når dette er blandet kan fyllet helles over digestivebunnen. Prøv å spre ostefyllet så jevnt som mulig så kaken blir fin og like høy på alle sider når gelélaget legges på.

IMG_5532 IMG_5533

9. Pakk kakeformen godt inn og sett i fryseren i minimum 6 timer eller natten over til den stivner helt. (Kaken må være frossen når geléen has over, ellers vil geléen lett lage hull i kaken).

IMG_5440

Pasjonsfruktgelé

Geléen skal lages senest noen timer før servering av kaken, så den får tid til å stivne på kaken.

Ingredienser:

2 dl pasjonsfruktjuice (ferdigkjøpt juice)

150 g sukker

2 pasjonsfrukter

4 gelatinplater

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene. (Minus maizennamelet).

IMG_5611

2. Varm opp 2 dl pasjonsfruktjuice og 150 g sukker i en kjele til sukkeret er oppløst (ikke la blandingen koke).

IMG_5615 IMG_5617

3. Tilsett saften fra 2 pasjonsfrukter (bruk sil så du ikke får med steinene).

IMG_5630 IMG_5631

4. Bløtlegg 4 gelatinplater i kalt vann i 5 min. Ta gelatinplatene ut av skålen med vann og ha over i kjelen. Rør om til de myke gelatinplaten går i oppløsning. Avkjøl noe.

  IMG_5632 IMG_5633

5. Hell deretter pasjonsfruktgeléen forsiktg over ostekaken og sett den tilbake i fryseren til geléen stivner. (Behold papiret på innsiden av formen helt til kaken er helt ferdig).

IMG_5641 IMG_5642 IMG_5644

6. Ta kaken ut av fryseren en stund før servering så den rekker å tine. Gjerne sett den i kjøleskap noen timer før servering. Løsne ringformen og dra forsiktig av bakepapiret langs kantene. Legg kaken over på ønskelig fat. (Dette er lurt å gjøre mens kaken enda er frossen så den ikke knekker når du løfter den).

7. Pynt med f.eks. et par halve pasjonsfrukt eller noen physalis.

Reklamer

3 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s