Bringebærkrem på 1-2-3

image

Flere har etterlyst hvordan jeg går fram når jeg lager bringebærkremen jeg har brukt i flere  kaker på bloggen. Oppskriften og fremgangsmåten er enkel og er lagd på 1-2-3, men jeg har noen gode tips til hvordan man skal unngå en for flytende krem.

Ingredienser:

frosne bringebær

sukker

kremfløte

Jeg varierer mengdeforholdet fra kake til kake alt ettersom hvor syrlig eller mild smak jeg ønsker. En veldig søt kakebunn smaker godt med ekstra mye bringebær så det syrlige balanserer det søte. Kombinerer man flere kremer i samme kake er det greit med en litt mildere smak så den ikke blir for dominerende.

Her er to mengdeforslag: (prøv deg gjerne frem til du er fornøyd med smaken)

For en god, men relativt mild smak har jeg brukt dette mengdeforholdet:

200g frosne bringebær + 50 g sukker og 4 dl kremfløte, pisket til stiv krem.

For en litt syrligere krem – men fortsatt søt og mektig har jeg brukt dette mengdeforholdet:

350 g frosne bringebær + 50 g sukker og 4 dl kremfløte, pisket til stiv krem.

  • Jeg mener å huske at mengden er nok til å dekke ca. to bunner på 18 cm i diameter.
  • Lag kremen i to omganger for best mulig resultat og anvend de på kaken hver for seg.

Fremgangsmåte:

1.Finn fram ingrediensene.

IMG_5298

2. Pisk kremfløte stivt (men ikke så mye at den skiller seg).

3. Ha frosne bringebær og sukker i en blender og kjør til bringebær»smuler».

4. Vend bringebær-blandingen (som fremdeles er frossen) forsiktig inn i kremen med en slikkepott eller skje til kremen blir rosa – ikke pisk eller rør.

5. Ikke sett kremen tilside eller i kjøleskap, men ha direkte over kakebunnene så fort den er ferdig. Da er kremen mest fast og lettest å jobbe med.

IMG_5326 image  image image

Tips:

  • Sukker må blandes med frosne bringebær i starten av prosessen og ikke etter at det er blandet med kremen. Det vil isåfall gi en kornet konsistens.
  • Bringebærkremen skal lages og has på kaken rett etter den er laget. Settes den i kjøleskap før den er tatt på kaken blir den fort rennende.
  • Kaken (ikke kremen) skal settes fort i kjøleskap etter kremen er lagt på.
  • Det er lurt å ikke legge bringebærkremen helt ut i kantene av kakebunnene så den ikke skal tyte eller renne mye ut på sidene når neste bunn legges på.
  • Skal du ha en større mengde kan det være lurt å lage kremen i to omganger og ikke blande disse med hverandre. Da holder kremen seg stiv og fin.
  • Ikke pisk kremen etter alt er blandet.

Om du lager på slump og det skulle gå galt må dette justeres:

– Det viktigste er å smake seg fram til man er fornøyd:)
– En for flytende konsistens skyldes som regel for mye krem i forhold til bringebær.
– For sterk smak ved bruk av mindre krem tilsier at mengden bringebær har blitt for mye og må minkes fra starten av eller at man må ha litt ekstra krem i. (Da vil man ende opp med ekstra mye bringebærkrem til slutt, så gå med andre ord varsomt fram).

For oppskrifter med bringebærkrem:

Oldemor Harriet’s fineste sjokoladekake (oppskrift her)

Treetasjes dåpskake/babyshower kake til gutt (oppskrift her)

eller

ha kremen i kake med sukkerbrød – oppskriften på stort sukkerbrød her

 

 

 

 

Reklamer

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s