Timianmarinert indrefilet av svin

Timianmarinert indrefilet av svin

Er du usikker på hva du skal ha til middag i helgen? Prøv denne! Marinaden er utrolig rask og lett å lage. Sett kjøttet til marinering før du legger deg så smakene trenger godt inn i kjøttet mens du sover. Da gjenstår bare stekingen. Ha i et steketermometer og stek til 75 grader celsius til kjøttet blir saftig, mørt og godt. Denne oppskriften passer ypperlig i helgen eller når du har gjester over!

God helg;)

IMG_7299

Ingredienser:

ca. 1/2 kg indrefilet av svin (et ca. 20 cm langt svinestekstykke)

Timianmarinade:

ca. 3 ss frisk revet timian (fjern stilkene)

2 ss sitronsaft

3 ss soyasaus

1 ts chilipulver/cayennepepper

salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_6168

2. Bland alle ingrediensene i marinaden sammen.

IMG_6172 IMG_6174IMG_6177

3. Ha kjøttstykket i en bolle med marinaden. Pass på at hele kjøttstykket får litt marinade over seg. Mariner i ca. 4 timer eller natten over.

4. Stek svinekjøttet kort i panne på høy varme på alle sider til det får en gyllen farge.

IMG_6263 IMG_6266

5. Ha rett i en ildfast form med steketermometer og stek i ovnen på 150-200 grader celsius til kjøttet når en kjernetemperatur på 75 grader celsius. (Temperaturen stiger ofte litt mens kjøttet hviler på benken).

6. La kjøttet hvile noen minutter på benken før du skjærer det opp så kjøttet forblir saftig.

IMG_6299

7. Godt å servere med ovnsbakte cherrytomater med balsamicoeddik (oppskrift her), kokt brokkoli og fløtegratinerte poteter (oppskrift her).

IMG_6297

Advertisements

12 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s