Timianmarinert indrefilet av svin

IMG_6299

Timianmarinert indrefilet av svin

Er du usikker på hva du skal ha til middag i helgen? Prøv denne! Marinaden er utrolig rask og lett å lage. Sett kjøttet til marinering før du legger deg så smakene trenger godt inn i kjøttet mens du sover. Da gjenstår bare stekingen. Ha i et steketermometer og stek til 75 grader celsius til kjøttet blir saftig, mørt og godt. Denne oppskriften passer ypperlig i helgen eller når du har gjester over!

God helg;)

IMG_6305IMG_6298

Ingredienser:

ca. 1/2 kg indrefilet av svin (et ca. 20 cm langt svinestekstykke)

Timianmarinade:

ca. 3 ss frisk revet timian (fjern stilkene)

2 ss sitronsaft

3 ss soyasaus

1 ts chilipulver/cayennepepper

salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_6168

2. Bland alle ingrediensene i marinaden sammen.

IMG_6172IMG_6174IMG_6177

3. Ha kjøttstykket (Jeg har marinert to svinefileter og doblet oppskriften over) i en bolle med marinaden. Pass på at hele kjøttstykket får litt marinade over seg. Mariner i ca. 4 timer eller natten over.

IMG_6179IMG_6185

4. Stek svinekjøttet kort i panne på høy varme på alle sider til det får en gyllen farge.

IMG_6263IMG_6266

5. Ha rett i en ildfast form med steketermometer og stek i ovnen på 150-200 grader celsius til kjøttet når en kjernetemperatur på 75 grader celsius. (Temperaturen stiger ofte litt mens kjøttet hviler på benken).

IMG_6268

6. La kjøttet hvile noen minutter på benken før du skjærer det opp så kjøttet forblir saftig.

IMG_6307IMG_6293IMG_6301

7. Godt å servere med ovnsbakte cherrytomater med balsamicoeddik (oppskrift her), kokt brokkoli og fløtegratinerte poteter (oppskrift her).

IMG_6297 IMG_6304

Advertisements

11 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s