Sorenskriverfruens kaffekaker – Sjokoladekjeks

IMG_2226

Dette er desidert min favorittjulebakst!!! I familien kaller vi dem bare for «sorenskrivere». «Sorenskrivere» er en sjokoladekjeks som skal stekes til de er litt myke så det blir en mellomting mellom brownies og kjeks. Etterpå pyntes de med melis. Hos familien min har vi lagd dem rundt juletider så lenge jeg kan huske. Etter de har blitt lagd går det som regel kort tid før det er tomt og de må lages på nytt – så gode er de! Har du lyst til å teste ut noe nytt og ekstremt godt denne julen, så prøv disse. De gir garantert suksess! 😉

God jul!

Sorenskriverfruens kaffekaker

Sjokoladekjeks

IMG_2235

Ingredienser:

1 1/2 plate (150 g) kokesjokolade

200 g sukker

200 g smør, romtemperert

1 egg

300 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Finn fram ingrediensene.

IMG_1950

2. Smelt sjokoladen.

IMG_1955 IMG_1956 IMG_1960 IMG_1961 IMG_1962

3. Bland romtemperert smør og halvparten av sukkeret (100 g) lyst og luftig.

IMG_1963 IMG_1964 IMG_1965

4. Pisk de resterende 100 g sukker og egget til eggedosis.

IMG_1966 IMG_1967

5. Bland bakepulver og vaniljesukker med melet.

IMG_1951 IMG_1952

6. Bland alle ingrediensene sammen.

IMG_1968 IMG_1969 IMG_1971 IMG_1972 IMG_1973 IMG_1974

7. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet noen timer eller helst natten over.

IMG_1975 IMG_1976 IMG_1977

8. Etter deigen har stått i kjøleskapet er den ganske hard. La den hvile litt på benken og kna den opp på nytt. Bruk den mens den frendeles er litt avkjølt, så blir den lettere å skjære i.

 IMG_2209

9. Kjevle deigen ut til en stor flate og skjær strimler med skrå ende.

IMG_2213  IMG_2215

10. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 5-6 min. på 180 grader celsius varmluft. (Pass på å ikke steke dem for lenge, for da blir de fort harde når de avkjøles).

IMG_2218 IMG_2219

11. Avkjøl og ha over litt melis før servering. (Bland melis med 1 eggehvite for litt tykkere og me fast melis).

IMG_2223IMG_2228IMG_2230

3 svar »

  1. Dette er en veldig gammel oppskrift som har gått i arv i familien vår. Det er den eneste kaken vi MÅ ha til Jul. Den eneste forskjellen er at vi steker den i lengder som er klemt litt flate og skjærer de opp
    mens de er varme.

Legg igjen en kommentar